I samarbeid med
Foto: P4
Ingredienser:

600 g poteter, skrelt og delt
15 hvitløksfedd
2 del melk
50 g smør

150 g smør
1/2 dl soyasaus
Saften av en lime eller en halv sitron

800 g skreifilet med skinn, renskåret

Fremgangsmåte:

1. Kok potetene møre. Tilsett hvitløksfeddene de siste ti minuttene.
2. Press potetene i en potetpresse eller knus dem med en stamper. Tilsett melken og 50 g smør. Rør til pureen er glatt og fin. 
3. Lag sausen. Brun 150 g smør til det er nøttebrunt. Kjøl det ned.
4. Tilsett soyasaus og lime- eller sitronsaft og smak til med pepper.
5. Stek skreien i olje over høy varme i to minutter. Tilsett deretter en spiseskje smør og stek fisken over middels varme i ca. fem minutter.
6. Når fisken slipper pannen snur du den og steker videre i 10 sekunder før du serverer.
Flere kanaler