TORSKEMIDDAG: Frister det med torsk i helgen?
TORSKEMIDDAG: Frister det med torsk i helgen? Foto: P4
Stekt torskerygg med balsamico og borretaneløksaus er en deilig rett å ta med seg inn i helgen!
 
Oppskriften holder til fire personer.

Du trenger
700-800 gram torskerygg
To knuste hvitløksfedd
Olje til steking
2 ss smør
Salt

1. Start med å dele torsken i porsjonstykker og strø salt på en side. La det trekke i ca. fem minutter - dette gjør filetene litt fastere.
2. Skyll av saltet, tørk filetene og krydre med salt og pepper.
3. Varm olje i en panne på middels til høy varme, og legg i fisken og hvitløken. Snu fisken etter et par minutter.
4. Senk varmen og tilsett smør som øses over filetene. Fisken er ferdig når den flaker seg.
 
Saus
Ca. 200 gram borretaneløk
0,5 dl balsamico 
1 dl  rødvin
1 ss sukker
100 gram smør
 
1. Sett en gryte på middels varme og tilsett sukker, 1 ss smør og løk.
2. Hell på balsamico og rødvin når sukkeret har smeltet. Kok under lokk til løken er mør, ca. 15 minutter. Vend på løken innimellom. Om det blir tørt så kan du helle på litt vann eller vin.
3. Ta ut løken, senk varmen og rør inn resten av smøret. Nå må det ikke koke, da sprekker sausen.
 
Potetpuré
500 gram poteter
1-2 dl blanding av melk og fløte
2 ss smør
1 ss finhakket persille
Salt og pepper
 
1. Kok potetene møre uten salt i vannet.
2. Varm opp melk og fløte i en kjele.
3. Knus potetene og ha i kjelen.
4. Rør til du har en fin puré, tilsett eventuelt litt mer fløte eller smør.
5. Smak til med salt og pepper, og ha i persille og smør rett for servering.
 
Tørket grønnkål
1 pakke grønnkål
1 ss olje
½ ts salt
 
1. Sett ovnen på 100 grader. Vask og fjern den grove stilken fra grønnkålen.
2. Tørk kålen, tilsett olje og salt og rør om godt.
3. Spre kålen over en bakeplate med bakepapir på og sett inn i ovnen. Rør i kålen hvert femte minutt. Det tar ca. 25 minutter å tørke kålen.
 
Servering
1. Legg en stor klatt med rykende potetpuré midt på tallerkenen. Legg den varme løken rundt sammen med tørket grønnkål. Legg på fisken og spre sausen rundt.

Server en ung fruktig rødvin til, for eksempel Dolcetto fra Piemonte eller Valpolicella.


Flere saker

Naive foreldre kan gi mer ungdomsfyll - Ungdom vil drikke mer ansvarlig hvis de ikke får smake alkohol hjemme før de fyller 18 år. Lørdag 14.09 2019
Flere kanaler