I samarbeid med
Christers sjøkreps med smørsaus
Christers sjøkreps med smørsaus Foto: Magnus Lyngstad Johnsen
Stekte sjøkrepshaler med smørsaus og aromatiske grønnsaker.

Beurre Blanc

- 200 g usaltet smør
- 2 ss finhakket sjalottløk 
- 1 kvist timian
- 1 kvist estragon
- 2 dl tørr hvitvin
- 1 ss vann
- 1 sitron
- Salt
- Hvit pepper

Framgangsmåte:

Smelt 1 ss av smøret i en kasserolle, tilsett sjalottløk, timian, hvitvin og estragon. Det skal kokes til en tykk konsistens. 1 ss vann skal tilsettes samtidig med kaldt smør i terninger. Sausen skal ikke koke, men bare være nær kokepunktet, pass på at sausen ikke sprekker. Spe på med mer smør etter hvert som hvitvinen reduseres og du får til slutt en syrlig, kremete og frisk smørsaus.  
Stekt sjøkreps med Beurre Blanc
Stekt sjøkreps med Beurre Blanc Foto: Magnus Lyngstad Johnsen

Sjøkreps

- 12 eller 16 norsk sjøkreps
- 1 sjalottløk
- 1/2 gulrot
- 1/2 liten fennikel 
- Usaltet smør 
- 2 dl Beurre Blanc (smørsaus)
- Raspet estragon
- Kjørvel (fransk persille) 
- Fleur de sel (en type havsalt)

Framgangsmåte: 

Kutt grønnsakene i terninger og stek dem i smør i en kasserolle på svak varme helt til de blir myke og skinnende. Rør om av og til.

Når man steker sjøkrepsen skal den stekes tørr i en varm jernpanne med skallsiden ned i ca.10 minutter slik at man får med smaken fra skallet. Sjøkrepsen er ferdig når de endrer farge fra blank til hvit.
Avslutt med en liten teskje Beurre blanc på hver sjøkreps de siste to minuttene for best resultat. 

Retten kan gjerne serveres med en hvit Burgundervin til. Velbekomme.

Oppskriften er hentet fra boken Bagateller.

Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler