NYTELSESFREDAG: Kos deg med T-bone steak i helgen
NYTELSESFREDAG: Kos deg med T-bone steak i helgen Foto: P4
Vanligvis når man får kjøtt servert i Italia, er det kun stekt kjøtt, salt, pepper og eventuelt en liten sitronskive.

Denne oppskriften er annerledes, og en variant av en T-bone steak jeg fikk servert på en uterestaurant i Verona en varm sommerkveld. Måltidet var helt fantastisk og med utrolig gode smaker.

Oppskrift:

Til fire personer

- Ca 1.5 kilo T-bone steak. Helst i ett stykke, men to går også bra.
- Parmesanost
- Rosmarin
- Hvitløk
- Olivenolje (gjerne i en skål med olje, sitroncest, frisk rosmarin, tørket chili, pepperkorn)
- Nøytral olje
- Smør
- Salt (gjerne tørket sitronsalt. Oppskrift finner du HER)
- Pepper
T-bone Steak
SITRONSALT: Og sitronolje er perfekt til T-bone steak Foto: Christer Berens

Slik gjør du:
Sett ovnen på 150 grader.

1. Ta ut kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter for steking. Gni inn kjøttet med  salt, pepper og rosmarin. Sett en hvitløk på en gaffel og gni kjøttet inn med hvitløken.
2. Varm opp en jernpanne, tilsett nøytral olje. Brun kjøttet på begge sider på høy varme.
3. Senk varmen og tilsett smør, frisk rosmarin og noen knuste hvitløkfedd. Øs smøret over kjøttet.
4. Sett kjøttet inn i ovnen og stek til termometeret viser 59 grader.
5. La steaken hvile i minimum 10 minutter.
T-bone steak
HUSK: Å la kjøttet hvile Foto: Christer Berens

Serverer kjøttet sammen med skåler med revet parmesanost, salt og olivenolje.
Pepper fra pepperkvern og en frisk sitron er også godt til.

Server med en god Valpolicella Ripasso.

God helg, hilsen Christer

Flere saker

Alkoholfritt tar av
Alkoholfritt tar av Fredag 12.07 2019
Flere kanaler