I samarbeid med
Thomas Giertsen lagde en deilig rekesuppe til Sarah og Bjørn.
Thomas Giertsen lagde en deilig rekesuppe til Sarah og Bjørn. Foto: P4
Thomas Giertsen er vikar for Christer Berens i Nytelsesfredag. Han er opptatt av at man ikke skal kaste rekeskall, og gir oss derfor sin oppskrift på en deilig rekesuppe.

For 4 personer

Dette trenger du:
1 gulrot
1 spiseskje tomatpuré
3 dl tørr hvitvin
1/2 Fennikel
2-3 fedd hvitløk
3 Sjarlottløk 
Nøytral olje (vi brukte solsikkeolje)
8 dl fiskekraft (kan kjøpes i fiskebutikk)
1 estragonplante
1/2 kg rekeskall av ferske reker (oppbevares kjøleskapskaldt frem til bruk)
1 klunk pastis el cognac 
1-2 sitroner
3 dl fløte
Litt smør
Salt og Pepper
200 gram fiskefilet (vi brukte kveitefilet)
100 gram pillede reker

Slik gjør du det:
1. Legg rekeskallene i nøytral olje, og la de steke litt mens du kutter opp grønnsakene.
2. Legg til grønnsakene, litt tomatpuré, vin og fiskekraft. La det koke i 20 – 25 minutter.
3. Bruk gjerne stavmikser før du legger legger det over i en sil, for å få ut kraften. 
(Restene burde du få ut av huset så snart som mulig for å unngå stram lukt, forteller Thomas Giertsen)
4. Fisken skal være kuttet i biter, og kan nå legges i gryta sammen med noen pillede reker for trekke litt (ikke koke). Tilsett pepper og bittelitt salt. Smak til med sitron.


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Fellingstillatelse på ulv Det er gitt skadefellingstillatelse på én ulv i sju kommuner i Agder. Lørdag 01.08 2020
Flere kanaler