I samarbeid med
FRISKT: En god asparges-rett slår aldri feil.
FRISKT: En god asparges-rett slår aldri feil.
Asparges er en deilig rett - og det er faktisk ganske store forskjeller på den grønne og den hvite. Den hvite vokser under jorden og får ikke noe sol, mens den grønne vokser over jorden.

Hvilken av disse som er best er en smakssak, men av de hvite så er de tyske ansett som de beste. Spesielt de som har vokst langs Rhinens bredder. 

Blant de grønne aspargesene så anses de tykke, franske som de beste. Nå du velger asparges så skal du se både på topp og bunn. Toppen skal se frisk og fin ut, mens bunnen skal være sprø.

Fremgangsmåte
Både hvite og grønne asparges skal trekkes i vann med litt salt og sukker i. Smaksett gjerne vannet med litt sitron/vin og pepper. De grønne trenger 5-10 minutter, og de hvite 8-15 minutter. De er ferdige når du kan stikke en knivspiss lett igjennom. 

Servering
Vi har valgt å servere våre asparges med hollandaisesaus smaksatt med sitron, lakserogn og smørstekte brødsmuler, samt litt frisk hakket persille. Server gjerne små bakte poteter til også.
Flere kanaler