Foto: P4
P4s mat- og vinekspert Christer Berens har denne gangen med seg en delikatesse som passer perfekt nå i overgangen mellom sommer og høst, nemlig krabbesalat med kantareller!

Her er oppskriften hans:

Krabbesalat for 4 personer:
2 krabbeskjell
1 avocado i små terninger
1 tomat uten skinn i terninger
1 eggeplomme
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 rød chili (eller etter smak)
1 ss urter, f.eks persille og estragon
Saften av en halv sitron
1 fedd hvitløk delt i to
3 dl kantareller stekt i smør
4 skiver loff stekt i smør, i samme panne som kantarellene
1 mozzarella i små biter
1/2 rød løk i skiver (helst syltet)
Romanosalat

Dressing:
2 ss. persille
1 tsk vineddik
Saften fra en halv sitron
5 ss olivenolje

Kjør alt med en stavmikser, slik at dressingen blir grønn.

Slik gjør du:
1 Bland krabbe, tomat, avocado, eggeplomme, hvitløk, urter, chili samt litt salt og pepper. Sett dette i kjøleskapet.

2. Smelt smør i en stekepanne og sett hvitløksbåten på en gaffel. Rør i stekepannen med den, slik at det setter smak. Stek soppen gylden på middels varme, tilsett litt salt og pepper.

3. Stek loffen gylden i den samme pannen, gni hvitløk på den stekte loffen og del den opp i passende biter.

4. Bland salaten med litt av dressingen.

Servering:
Legg salat på tallerken og fordel toast, sopp, mozzarella, løk og krabbe over. Drypp over resten av dressingen.

Flere kanaler