I samarbeid med
Foto: P4
P4s mat- og vinekspert Christer Berens har denne gangen med seg en delikatesse som passer perfekt nå i overgangen mellom sommer og høst, nemlig krabbesalat med kantareller!

Her er oppskriften hans:

Krabbesalat for 4 personer:
2 krabbeskjell
1 avocado i små terninger
1 tomat uten skinn i terninger
1 eggeplomme
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 rød chili (eller etter smak)
1 ss urter, f.eks persille og estragon
Saften av en halv sitron
1 fedd hvitløk delt i to
3 dl kantareller stekt i smør
4 skiver loff stekt i smør, i samme panne som kantarellene
1 mozzarella i små biter
1/2 rød løk i skiver (helst syltet)
Romanosalat

Dressing:
2 ss. persille
1 tsk vineddik
Saften fra en halv sitron
5 ss olivenolje

Kjør alt med en stavmikser, slik at dressingen blir grønn.

Slik gjør du:
1 Bland krabbe, tomat, avocado, eggeplomme, hvitløk, urter, chili samt litt salt og pepper. Sett dette i kjøleskapet.

2. Smelt smør i en stekepanne og sett hvitløksbåten på en gaffel. Rør i stekepannen med den, slik at det setter smak. Stek soppen gylden på middels varme, tilsett litt salt og pepper.

3. Stek loffen gylden i den samme pannen, gni hvitløk på den stekte loffen og del den opp i passende biter.

4. Bland salaten med litt av dressingen.

Servering:
Legg salat på tallerken og fordel toast, sopp, mozzarella, løk og krabbe over. Drypp over resten av dressingen.

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler