Foto: P4
P4s mat- og vinekspert Christer Berens har denne gangen med seg en delikatesse som passer perfekt nå i overgangen mellom sommer og høst, nemlig krabbesalat med kantareller!

Her er oppskriften hans:

Krabbesalat for 4 personer:
2 krabbeskjell
1 avocado i små terninger
1 tomat uten skinn i terninger
1 eggeplomme
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 rød chili (eller etter smak)
1 ss urter, f.eks persille og estragon
Saften av en halv sitron
1 fedd hvitløk delt i to
3 dl kantareller stekt i smør
4 skiver loff stekt i smør, i samme panne som kantarellene
1 mozzarella i små biter
1/2 rød løk i skiver (helst syltet)
Romanosalat

Dressing:
2 ss. persille
1 tsk vineddik
Saften fra en halv sitron
5 ss olivenolje

Kjør alt med en stavmikser, slik at dressingen blir grønn.

Slik gjør du:
1 Bland krabbe, tomat, avocado, eggeplomme, hvitløk, urter, chili samt litt salt og pepper. Sett dette i kjøleskapet.

2. Smelt smør i en stekepanne og sett hvitløksbåten på en gaffel. Rør i stekepannen med den, slik at det setter smak. Stek soppen gylden på middels varme, tilsett litt salt og pepper.

3. Stek loffen gylden i den samme pannen, gni hvitløk på den stekte loffen og del den opp i passende biter.

4. Bland salaten med litt av dressingen.

Servering:
Legg salat på tallerken og fordel toast, sopp, mozzarella, løk og krabbe over. Drypp over resten av dressingen.

Flere saker

Krever obligatorisk ID-merking av kjæledyr Dyrebeskyttelsen mener myndighetene må ta mer ansvar. Fredag 29.11 2019
Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Pasta med sopp og riccotta
Pasta med sopp og riccotta Fredag 29.11 2019
Flere kanaler