PÅSKEKOS: Denne kan koke mens du koser deg i solveggen i påsken.
PÅSKEKOS: Denne kan koke mens du koser deg i solveggen i påsken. Foto: P4 / Kristian Bergh
Snart er det påske, og da er det på tide å børste støv av den gamle jerngryta og diske opp med en skikkelig påskeklassiker.

Gryte med lammeskank og rotgrønnsaker.

Og som Christer sier; det beste med denne er at den nesten lager seg selv!

Ingredienser:

Til 4 personer

ca 1,2 kg med lammeskank eller skiver med lammelår
500 gr med rotgrønsaker i terninger, for eksempel gulrot, selleri og persillerot
2 hele løk, grovhakket
1 boks med knuste tomater
1 boks (ca 150 gram) med tomatpure
4 fed med hvitløk, hakket
2 dl hvit eller rødvin
Ca 0,5 dl olivenolje

Urter, for eksempel friske, eller tørket timian og rosmarin

Salt
Pepper
Chili eller Cayennepepper etter smak

Slik gjør du det:
1. Salte og pepre kjøttet og stek det på begge sider slik at det får en skorpe. Legges til side.
2. Stek grønnsakene til de får en lett brunfarge, tilsett vin og øk varmen slik at det koker i et minutt. 
3. Tilsett tomater, tomatpure, og olivenolje og senk varmen. Legg så i tørkede urter og krydder.
4. Legg kjøttet og tilbehøret i en gryte, som du setter i ovnen. Stekes i 140 grader i 2 timer, evt 4 timer i 100 grader.
5. Om du har friske urter, så rør de inn et par minutter før servering.

TIPS: Skal du servere mandelpoteter til, kan du koke de direkte i gryta den siste delen. Blir super-godt!
TIPS 2: Har du en flott jerngryte så steker du hele sulamitten i den!


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler