VILLSVIN: Dette er helt vilt godt!
VILLSVIN: Dette er helt vilt godt! Foto: Kristian Bergh / P4
I takt med voksende bestander, er villsvin i vinden som aldri før.

Villsvin har kraftigere smak enn vanlig gris, men til å være viltkjøtt har det en relativt mild smak.

Kjøttet bør marineres før det stekes, slik at det holder seg saftig.

Dette trenger du (4 personer): 

7-800 gram villsvinkjøtt, ytrefilet eller nakke
200 gram sopp
2 finhakkede sjarlottløk
1 ts rosepepper
3 dl kremfløte

Noen korn med enebær
Et par kvaster med fersk eller tørket rosmarin

Poteter
Smør
Salt
Pepper

Marinade:
1/2 dl olje
Saften fra en halv sitron eller 2 ss hvitvinsvinegar eller balsamico
Et par kvaster med fersk eller tørket rosmarin
10 stk enebær
1 ts rosepepper

Fremgangsmåte:
1. Start med å marinere kjøttet, gjerne over natten. Skal ligge minst en time. 
2. Stek kjøttet slik at det får en fin skorpe. Sett så kjøttet i ovnen på 140 grader. Kjøttet er ferdig når termometeret viser 65 grader.
3. Lag saus i samme panne som du stekte kjøttet i. Tilsett smør, og stek sjarlottløk og sopp på svak varme i noen minutter. Øk så varmen, og tilsett fløte og krydder. Smak til med salt og pepper, sausen er ferdig når den har fått en kremet konsistens. Hvis du ønsker en litt syrlig smak kan du tilsette et par teskjeer med sitronsaft.

TIPS: Om du er på hytta, eller steder der du har begrenset med kjøkkenutstyr, kan du tilsette kokte poteter i terninger direkte i sausen, på ekte «jeger-vis». Kjøttet smaker best når det har en lett rosafarge.

OBS: Som det meste viltkjøtt, må også villsvinkjøtt ha vært frosset.
asd
MARINADE: Slik ser det ut i bollen når kjøttet godgjør seg i marinaden! Foto: Christer Berens

Flere kanaler