Foto: Andreas Stjernvang
  • 19.12.14
    Nytelsesfredag med Christer Berens - del 1
    3 min
  • 19.12.14
    Nytelsesfredag med Christer Berens - del 2
    4 min
Christers whiskyost

250 g cheddarost
2 cl maltwhisky (Upper Ten er godt egnet også)
1 plastboks med lokk
1 gaffel

Bruk gaffelen og prikk så mange hull i osten som mulig. Legg osten i plastboksen og hell over whiskyen. Sett den i kjøleskapet.

Hell whiskyen som ligger på siden av osten over osten to ganger daglig i en ukes tid. Hvis ikke osten har tiltrukket seg whiskyen etter en uke så hell av det som er til overs.

La deretter osten godgjøre seg i kjøleskapet minst en uke før servering.

En snack mens du venter:
Prøv en skikkelig julegodbit mens du venter på at whiskyosten skal bli ferdig. Smør muggost på en pepperkake, og server en Tawny Port til. Nydelig!


Jansons fristelse

1 kg poteter
2 gule løk
200 g ansjosfilét
3 dl kremfløte
3 ss kavring
2-4 ss smør

1. Skrell potetene og skjær i tynne strimler.
2. Skrell løken og skjær i så tynne strimler som mulig.
3. Skjær ansjosen i små biter. Ta vare på buljongen, den trenger du senere.
4. Smør en ildfast form. Legg lagvis poteter, løk og ansjos i formen, avslutt med poeteter.
5. Hell over ansjosbuljong og fløte.
6. Strø over kavring.
7. Skjær smøret i tynne skiver og legg på toppen.
8. Stek midt i ovnen på 200 grader i 1 time. Retten er ferdig når potetene er myke.

Flere kanaler