Foto: Andreas Stjernvang
  • 19.12.14
    3 min
  • 19.12.14
    4 min
Christers whiskyost

250 g cheddarost
2 cl maltwhisky (Upper Ten er godt egnet også)
1 plastboks med lokk
1 gaffel

Bruk gaffelen og prikk så mange hull i osten som mulig. Legg osten i plastboksen og hell over whiskyen. Sett den i kjøleskapet.

Hell whiskyen som ligger på siden av osten over osten to ganger daglig i en ukes tid. Hvis ikke osten har tiltrukket seg whiskyen etter en uke så hell av det som er til overs.

La deretter osten godgjøre seg i kjøleskapet minst en uke før servering.

En snack mens du venter:
Prøv en skikkelig julegodbit mens du venter på at whiskyosten skal bli ferdig. Smør muggost på en pepperkake, og server en Tawny Port til. Nydelig!


Jansons fristelse

1 kg poteter
2 gule løk
200 g ansjosfilét
3 dl kremfløte
3 ss kavring
2-4 ss smør

1. Skrell potetene og skjær i tynne strimler.
2. Skrell løken og skjær i så tynne strimler som mulig.
3. Skjær ansjosen i små biter. Ta vare på buljongen, den trenger du senere.
4. Smør en ildfast form. Legg lagvis poteter, løk og ansjos i formen, avslutt med poeteter.
5. Hell over ansjosbuljong og fløte.
6. Strø over kavring.
7. Skjær smøret i tynne skiver og legg på toppen.
8. Stek midt i ovnen på 200 grader i 1 time. Retten er ferdig når potetene er myke.

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler