SAFTIG: Svinefilet med risotto og soyasmørsaus
SAFTIG: Svinefilet med risotto og soyasmørsaus Foto: P4
Til denne retten kan du bruke villsvin eller frittgående gris. Risotto koker du som anvist på pakken, men tilsett litt finhakket, frisk asparges og litt tørket sopp. Sausen har jeg stjålet fra kjøkkensjefen på Onda. En helt genial saus som passer til svin, kylling og grillet fisk.

La kjøttet hvile 30 minutter på kjøkkenbenken før du steker det.
Varm opp stekepannen og salt og pepre kjøttet. Stekes i olje og smør på middels til høy varme i to minutter på hver side. Sett så kjøttet i ovnen på 140 grader til termometeret viser 62 grader. Det tar ca 20 minutter. La kjøttet hvile i fem minutter før du skjærer i det.

Saus
1 dl hvitvin
1 finhakket sjalottløk
0.5-1 dl soyasaus
100 gram smør
Salt og pepper

1. Stek løken på svak varme sammen med litt smør til den blir blank.
2. Øk varmen og tilsett hvitvin, som kokes ned til halvparten.
3. Tilsett soyasaus og kok i et minutt.
4. Ta sausen av varmen og rør inn smøret. Bruk gjerne stavmikser, da blir sausen veldig jevn. Nå må ikke sausen koke mer, for da skiller den seg.
5. Smak til med salt og pepper.

God helg! Hilsen Christer.

Flere kanaler