HØSTMAT: Denne retten passer perfekt for sene høstkvelder.
HØSTMAT: Denne retten passer perfekt for sene høstkvelder. Foto: P4
Christer har fått i oppdrag å lage en enkel viltmiddag, perfekt for sene høstkvelder.

Her kan du bruke alle typer mørkt viltkjøtt.
 
Dette trenger du:

800 g entrecôte av elg
1 ss. einebær
2 ss smør
Salt og pepper
 
Slik gjør du:

1.    Ta entrecôten ut av kjøleskapet og la den temperes i ca 1 time.
2.    Gni inn med salt, pepper og knuste einebær.
3.    Stek entrecôten på høy varme i en jernpanne, 2 min på hver side.
4.    Senk varmen, tilsett 2 ss smør og  en tsk einebær.
5.    Sett entrecôten inn i ovnen i 20 min på 150 grader, til termometeret viser 58 grader.
6.    La kjøttet hvile på en rist i minimum 20 min.
 
Saus
 

2 middels store sjalottløk i skiver
10 middels store aromachampignoner eller annen sopp i skiver
2 dl viltkraft
Ca 2 dl Crème Fraîche
2 dl rødvin
2 ss. solbærgelé eller annen gelé
2 ss. smør
2 ss. hakkede urter
1 ss. rosépepper
 
Slik gjør du:

1.    Kok ut steikepannen med  rødvin og sett til siden.
2.    Stek sopp og løk i smør i samme pannen på middels varme.
3.    Øk varmen og  tilsett viltkraft og rødvin.
4.    Senk varmen og tilsett 1-2 dl Crème Fraîche.
5.    Smak til med solbærgelé 1-2 ss  salt og pepper.
 
P.S: Hvis du vil forenkle sausen, bruker du ferdig viltsaus (for eksempel Jacobs) i stedet for viltkraft og Crème Fraîche.

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler