HØSTMAT: Denne retten passer perfekt for sene høstkvelder.
HØSTMAT: Denne retten passer perfekt for sene høstkvelder. Foto: P4
Christer har fått i oppdrag å lage en enkel viltmiddag, perfekt for sene høstkvelder.

Her kan du bruke alle typer mørkt viltkjøtt.
 
Dette trenger du:

800 g entrecôte av elg
1 ss. einebær
2 ss smør
Salt og pepper
 
Slik gjør du:

1.    Ta entrecôten ut av kjøleskapet og la den temperes i ca 1 time.
2.    Gni inn med salt, pepper og knuste einebær.
3.    Stek entrecôten på høy varme i en jernpanne, 2 min på hver side.
4.    Senk varmen, tilsett 2 ss smør og  en tsk einebær.
5.    Sett entrecôten inn i ovnen i 20 min på 150 grader, til termometeret viser 58 grader.
6.    La kjøttet hvile på en rist i minimum 20 min.
 
Saus
 

2 middels store sjalottløk i skiver
10 middels store aromachampignoner eller annen sopp i skiver
2 dl viltkraft
Ca 2 dl Crème Fraîche
2 dl rødvin
2 ss. solbærgelé eller annen gelé
2 ss. smør
2 ss. hakkede urter
1 ss. rosépepper
 
Slik gjør du:

1.    Kok ut steikepannen med  rødvin og sett til siden.
2.    Stek sopp og løk i smør i samme pannen på middels varme.
3.    Øk varmen og  tilsett viltkraft og rødvin.
4.    Senk varmen og tilsett 1-2 dl Crème Fraîche.
5.    Smak til med solbærgelé 1-2 ss  salt og pepper.
 
P.S: Hvis du vil forenkle sausen, bruker du ferdig viltsaus (for eksempel Jacobs) i stedet for viltkraft og Crème Fraîche.

Flere saker

- Vil bli taxikollaps i Oslo Den seriøse delen av taxinæringa i Oslo vil kollapse med regjeringens nye reform. Tirsdag 14.05 2019
Vinn en gratis 17. mai-frokost
Vinn en gratis 17. mai-frokost Fredag 10.05 2019
Flere kanaler