Det så dramatisk ut, men alt var under kontroll da Selda Ekiz gjestet P4s Radiofrokost onsdag morgen.
Det så dramatisk ut, men alt var under kontroll da Selda Ekiz gjestet P4s Radiofrokost onsdag morgen. Foto: P4
Hva får du om du blander en ballong med hydrogen, en fysiker, to vettskremte programledere og en fyrstikk?

Som du sikkert har sett av bildet i toppen av artikkelen, så får du rett og slett et skikkelig smell.

Onsdagens gjesteprogramlerer i P4s Radiofrokost var fysiker og programleder Selda Ekiz og hun hadde med seg alt man trenger for å skape litt ekstra god stemning på morgenen.

Og her er det virkelig på sin plass med en advarsel: Ikke gjør dette i ukontrollerte omgivelser! Artikkelen fortsetter under videoen.I videoen, som ble delt direkte på Facebook Live, forklarer Selda hvordan man går frem i dette eksperimentet.

– Jeg har med meg en veldig sterk base, som jeg har puttet noen metallbiter i. I denne basen er det mye hydrogen som er bundet opp og aluminiumen får dette til å koke. Dermed får vi damp, som fyller den ballongen jeg har tredd over kolben med hydrogen, og vi vet jo hva slags artige egenskaper hydrogen har.

Vi kalte det «knallgass» på skolen, og det er vel et godt tegn?

– Absolutt, «knallgass» er blanding av hydrogen og oksygen. Men nå begynner ballongen å bli veldig stor, sier en litt smånervøs Selda Ekiz. Hun forteller nemlig at denne ballongen ble litt større enn hun hadde planlagt. Og når man ser smellet og reaksjonen i studio var det kanskje bra at ballongen ikke fikk vokse videre.

Ble lurt av «frieri» på direkten
Tidligere på morgenen oppsto det en komisk situasjon i studio da den populære programlederen ble satt i en skikkelig beklemt situasjon av komiker-kjæresten Gustav Nilsen. Han hadde nemlig spilt inn en helt spesiell hilsen da han gjestet P4 på tirsdag.

– Ja Selda, nå har jo vi vært sammen i noen år nå, og jeg er veldig glad i deg, så jeg lurte på en ting..., begynner Nilsen i klippet, som raskt gir programlederkjæresten et svært anstrengt drag over ansiktet.

– Jeg har et spørsmål til deg, jeg lurer på om du vil... ta opp brød når du kommer hjem, så har vi til frokosten, smiler komikeren, som får umiddelbar respons fra kjæresten.

– Å herregud, nå stoppet hjertet mitt, ler Selda Ekiz som bedyrer at de to har en avtale om at om Gustav frir i offentligheten skal Selda si «nei».

– Men hadde han spurt på ordentlig hadde jeg nok svart ja. Jeg vil jo gjerne gifte meg med han, avslører Selda Ekiz.

Flere kanaler