FAKE: Dette skiltet gikk viralt, men var ikke helt ekte.
FAKE: Dette skiltet gikk viralt, men var ikke helt ekte. Foto: ukjent
«All terrorists are politely reminded that THIS IS LONDON and whatever you do to us we will drink tea and jolly well carry on thank you».

Du så kanskje «skiltet» fra undergrunnsbanen i London som gikk rundt i sosiale medier etter terrorangrepet i London på onsdag?

I timene og dagene etter onsdagens terrorangrep gikk dette bildet rundt i sosiale medier, som et symbol på ekte britisk humor, som gjerne kommer til syne i krisetider.

Nå viser det seg at skiltet ikke var ekte, men laget i en «skiltgenerator» på nettet.


Hyller budskapet - ikke bildet
Bildet og budskapet har de siste dagene blitt hyllet av alt fra mannen i gata og helt opp til den britiske statsministeren Theresa May. Teksten fra skiltet har også blitt lest høyt i det britiske parlamentet og fremført på BBC.

Flere av jorunalistene og politikerene som delte bildet har nå rykket ut i sosiale medier for å presisere at selve bildet er falskt, men at de støtter budskapet i teksten.
Redd for rasistiske meldinger
I følge den britiske avisen The Guardian er skiltgeneratoren laget av briten Tim Waters. I 2015 ble han bedt av Transport for London om å fjerne generatoren ettersom de var redd for at  den skulle brukes til rasistiske meldinger.

Senere ble en identisk tjeneste lagt ut på nett, men den hevder i følge The Guardian at den ikke har noe med Waters å gjøre.

Vil du prøve selv kan du prøve generatoren her.
asd
GENERATOR: Du kan fylle skiltet med hva du vil.


Flere saker

KS: - Må skrote forslag fra om skattelegging av vannkraftverk Kraftkommuner frykter at de mister store inntekter hvis skatteleggingen av vannkraftverk endres. Tirsdag 14.01 2020
Krever turistskatt for å håndtere turismen Norsk reiseliv vil ha turistskatt for å håndtere økende turisme. Torsdag 16.01 2020
Flere kanaler