- Det handler om å gjøre det. Det handler om dørstokkmila og å bestemme seg for å gjøre det. Ikke la sofaen fungere som en magnet, råder Aleksander Gamme.

Selv er han far til fem måneder gamle Vilja, som allerede har vært på klatretur i Frankrike.

- Det som er fantastisk med «småttiser» er jo at det har ikke noe å si om du bare er på telttur og tusler litt rundt i hagen, man trenger ikke å reise langt. Det viktigste er at man gir barna en introduksjon til det å være ute, forteller Gamme.

Du trenger bare pupp
Å dra på tur med småbarn ser han ikke på som noe problem så lenge du tar med deg kona.

- Hvis du har klær og pupp har du det du trenger, smiler han.

LES OGSÅ: Kvalm av drømmeturen

Barna må ikke bestemme
Det er viktig at turen ikke blir lagt opp kun på barnas premisser, mener Gamme. Man må dra på turer som er givende for foreldrene, ungene har det jo moro uansett, tipser polfareren.

Det som er viktig å tenke gjennom er om man har nok tid til å ta med barna sine på tur.

- Man må sette av nok tid. Det er ikke om å gjøre å gå fortest eller lengst mulig. Barna må se leken i det å være på tur og ikke bare henge på slep hele dagen, forklarer Aleksander Gamme.

Aleksander Gamme har datteren Vilja på fem måneder sammen med eventyrer og programleder Cecilie Skog. Selv har han besteget Mount Everest, syklet gjennom Sahara på tandemsykkel og gått til og fra Sydpolen uten etterforsyninger.

LES OGSÅ: Skal sykle gjennom Sahara

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler