– Jeg er jo tross alt sunnmøring, sier komiker Terje Sporsem.

For noen år siden kjøpte han seg et feriehus i Alanya, men på den tiden har det skjedd store omveltninger i det politiske Tyrkia. Sunnmøringen vil likevel ikke være med på at det har blitt så mye farligere å være der nå enn før.

– Jeg har ikke sett noe til alt det som skrives om i media. Det er klart man ikke går inn i en stor gruppe sinte menn som demonstrerer. Men det handler mer om å bruke sunn fornuft, sier 41-åringen.


– UD fraråder reiser til grenseområder
Utenriksdepartementet har til enhver tid en liste over reiseråd til land over hele verden. De typiske turiststedene i Tyrkia blir regnet som trygge, men UD fraråder likevel reiser til deler av landet i sitt reiseråd:

«Utenriksdepartementet fraråder reiser til eller opphold i grenseområdene nærmere enn ti km fra grensen til Syria som ikke er strengt nødvendig. Det oppfordres til å utvise aktsomhet ved reiser i øvrige provinser i sørøst. I tillegg oppfordres det til å utvise aktsomhet, samt unngå store folkemengder, i de større byene inkludert Ankara og Istanbul.»


– Trist
For en som er over snittet glad i Tyrkia, synes Sporsem det er trist at turistene svikter landet.

– Alanya er et nydelig sted, fredelig og stille. Men mange resturanter forsvinner, folk går konkurs. Det er veldig synd, for mange lever av oss turister, sier Sporsem, som akkurat har kommet hjem til Norge etter en tur til feriehuset.

Denne sommeren skal Terje Sporsem spille sin populære show «Religion» der nettopp religioner og vårt forhold til de gås etter i sømmene. Stort sett har de alvorlige reaksjonene uteblitt, bortsett fra noen trusler da han lagde en musikkvideo der lederen av IS fikk gjennomgå.

– Da tenkte jeg faktisk at «Shit, Tyrkia ligger jo i nabolaget til Syria. Kanskje er det noen som vil på grensehandel og ta med seg en sunnmøring tilbake», ler komikeren, som understreker at han fint kan diskutere religion med sine tyrkiske venner.


Flere kanaler