Foto: P4
Grillsesongen er i full gang - til tross for at mai starter med nordavind og fallende temperaturer over hele landet.

Hver fredag fram til ferien blir det grilling i P4s Radiofrokost, og denne gangen byr Christer på ventepølser med potetsalat og hjemmelaget ketchup!

Potetsalat for 4 personer:

600 gram ferskpoteter eller små gode poteter. Kokt og delt i terninger
200 gram purreløk i skiver
½ mango i små biter
4 ss vinagrette ( 3 ss olje, 1 tsk sterk sennep, 1 tsk eddik, 1 eggeplomme)
2 ss rømme
2 tsk kapers
2 tsk hakket persille
½ chili eller noen dropper tabasco

Bland sammen vinagretten i en stor bolle og tilsett rømme og purreløk og la stå i minimum ti minutter, så purreløken blir myk.


Tilsett resten og smak til med salt og pepper.

Saken fortsetter under bildet

potetsalat
Foto: P4


Hjemmelaget ketchup:
1 boks med god tomat
4 ss olivenolje
1 gul løk, finhakket
2 ss tomat puré
2 st hvitløksfedd
100 gram sukker
1 dl epleeddik eller vineddik
1 tsk salt
Litt pepper
Tabasco etter smak

Ha olje og løk i gryte og stek på stek løken gylden på svak varme tilsett resten av ingrediensene og småkok i ca 30 minutter. Kjør med en stav mikser til fin pure.


Smak til med salt, sukker og tabasco


Flere saker

- Et problem over hele landet - Det må være mulig å få fritak fra fraværsreglene for å gjennomføre den obligatoriske trafikkopplæringen når det er trafikk på veiene. Fredag 21.09 2018
Flere kanaler