
Kanelsnurrer:
16 stk.
Dette trenger du:
1 kg hvetemel
1/2 l helmelk
150 g sukker
15 g salt
15 g kardemomme
1 stort egg
50 g fersk gjær
150 g smør i terninger
125 g mykt smør
125 g sukker
2 ss malt kanel
Artikkelen fortsetter under bildet
Ha alle ingrediensene unntatt smør i en eltebolle, og elt i ca 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene.
Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen. Legg deigen i en egen bolle til heving. Dekk til med plastfolie, og la den heve i 1 1/2 time.
Les også: Enda en hemmelighet fra Lom Bakeri avslørt. Verdens beste julesnurrer kan spises hele året!
Strø mel på bakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel på ca 40 cm x 50 cm.
Smør smøret på deigen, strø sukker og kanel jevnt utover. Gni med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet.
Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du 3 lag. Kjevle ut dette slik at du får en leiv på ca. 30 cm x 50- 60 cm. Del leiven i 16 strimler på tvers.
Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute.
Det kan være litt vanskelig å få til snurrene på første forsøk, men øvelse gjør mester.
Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir, dekk til med plastfolie, og la den heve i ca. 1 time. Pensle med sammenvispet egg, og strø med sukker. Stek ved 175 grader i ca 20 minutter.
Oppskrift fra boka: Om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom. Av Morten Schakenda.
16 stk.
Dette trenger du:
1 kg hvetemel
1/2 l helmelk
150 g sukker
15 g salt
15 g kardemomme
1 stort egg
50 g fersk gjær
150 g smør i terninger
125 g mykt smør
125 g sukker
2 ss malt kanel
Artikkelen fortsetter under bildet
Ha alle ingrediensene unntatt smør i en eltebolle, og elt i ca 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene.
Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen. Legg deigen i en egen bolle til heving. Dekk til med plastfolie, og la den heve i 1 1/2 time.
Les også: Enda en hemmelighet fra Lom Bakeri avslørt. Verdens beste julesnurrer kan spises hele året!
Strø mel på bakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel på ca 40 cm x 50 cm.
Smør smøret på deigen, strø sukker og kanel jevnt utover. Gni med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet.
Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du 3 lag. Kjevle ut dette slik at du får en leiv på ca. 30 cm x 50- 60 cm. Del leiven i 16 strimler på tvers.
Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute.
Det kan være litt vanskelig å få til snurrene på første forsøk, men øvelse gjør mester.
Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir, dekk til med plastfolie, og la den heve i ca. 1 time. Pensle med sammenvispet egg, og strø med sukker. Stek ved 175 grader i ca 20 minutter.
Oppskrift fra boka: Om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom. Av Morten Schakenda.