Serveres med  sesongens grønnsaker.
Serveres med sesongens grønnsaker. Foto: P4
Her får du oppskriften på det perfekte høstmåltidet!

Wallenberger av hjort: 

Til 4 personer trenger du: 

600 gram kjøttdeig av hjort 
2 dl kremfløte 
3 eggeplommer 
Salt og pepper 

Til sausen trenger du: 

2 dl viltkraft 
2 dl kantareller eller annen sopp 
1 dl kremfløte 
1-2 dl vann 
1 ss smør 
1 stk knust einebær 
1 stk rosepepper 
1 stk grønn pepper 
Salt og vanlig pepper 

Slik går du frem:
Start med å blande kjøttdeig, kremfløte, eggeplommer og salt og pepper. Så setter du blandingen i kjøleskapet i 30 minutter før du former blandingen til 8 karbonader. Stek karbonadene i rikelig med smør og olje til de nesten er ferdig stekt. Ta karbonadene ut av pannen og begynn med sausen. 
Når du skal lage sausen begynner du med å steke kantarellene i smør, hell litt mel over og rør om. Så tilsetter du viltkraften. Øk varmen og ha i kremfløte, einebær, grønn pepper, og rosepepper. La sausen koke i 3-4 minutter, rør om og ha i litt vann etter behov. Når sausen er ferdig legger du karbonadene ned i pannen og lar de bli helt gjennomstekte. 

Server med sesongens grønnsaker, poteter og deilig tyttebærsyltetøy! 



Flere kanaler