POSEMAT: Tommy Sharif huskes ikke som en med gode kokkeferdigheter på 4-stjerners middag.
POSEMAT: Tommy Sharif huskes ikke som en med gode kokkeferdigheter på 4-stjerners middag. Foto: NTB scanpix
4-stjerners middag har rullet på norske TV-skjermer i snart ti år, og denne uken ble episode 500 sendt. Det ble feiret med brask og bram. For kokk Ole Martin Alfsen har det tidvis vært frustrerende å se kjendisene utfolde seg på kjøkkenet.

Posemat
Det er særlig et minne som har brent seg fast hos Alfsen, nemlig Tommy Sharifs kokkekunster, eller fraværet av det. Han serverte nemlig pose-tomatsuppe med rå egg i, i tillegg til pølse og potetstappe - fra pose og med Tress-is til dessert.

- Tommy Sharif seiler opp som en soleklar favoritt blant de veste. Nå skal det jo sies at det var jo et studie i dårlig smak. Han spilte seg selv veldig dårlig og det ble fantastisk underholdning av det, sier Alfsen. 

Saken fortsetter under bildet.
kokk
VERST: Kokk Ole Martin Alfsen er ikke alltid like imponert over kjendisenes kokkeferdigheter i 4-stjerners middag. Foto: NTB scanpix

Men det har faktisk vært folk som har vært verre enn Sharif, i følge tv-kokken.

- Charter-Svein hadde jo et halværlig forsøk iallefall, som var helt katastrofalt. Da ble det jo verre, for da står det egentlig mer på spill. Tommy Sharif spilte jo bare ut et dårlig mareritt av en drøm, sier han.

Ikke veldig imponert
En av de mange kjendisene som har deltatt er Charter-Hilde. Hun har fått servert mye god mat, men ikke hver gang.

- Det er jo noen ganger du har sittet der, og bare tenker herlighet dette går ikke. Men så må du være høflig og du har kamera på deg, ler Charter-Hilde.

Saken fortsetter under bildet.
Hilde og Svein
VOND MAT: Charter-Hilde har smakt mye god mat, men ikke alt har vært like bra. Foto: TV3
Musikere best
Men gjennom de 10 sesongene har tv-seerene også vært vitne til imponerende kokkekunst, og det er særlig en gruppe som skiller seg ut.

- Hvis vi skal gruppere det, så er det faktisk musikerne som er de store vinnerne. Det er musikerne som kan mat, de bryr seg om mat, sier Alfsen. 

Veldig bra
Han mener musikerne har øye for detaljer, for timing,  de vet når de skal stoppe og hvor de skal.

- Jørn Hoel har jo lagd mat jeg virkelig har lyst til å spise, sier Alfsen. Også Ole Edvart Antonsen imponerte kokken.

- Han hadde jo konsert samme kvelden som han også lagde mat, og han var ute å fisket. Han røkte fisken selv og lagde en deilig jordskokkpuré til, husker Alfsen.Flere kanaler