FERIE: Mange nordmenn pakker kofferten og reiser til utlandet denne sommeren.
FERIE: Mange nordmenn pakker kofferten og reiser til utlandet denne sommeren. Foto: NTB scanpix
Drømmer du om sand mellom tærne, palmesus, sol og krystallklart vann? Eller kanskje du vil kjenne storbylivets puls? Eller hva med ferie i vakker natur, hytteliv og fjellvandring?

Denne helgen er det Reiselivsmesse på Telenor Arena på Fornebu og mange har tatt turen dit for å få tips og bli inspirert til reiseåret 2019.

USA og Canada er drømmemål
Nordmenn elsker å reise og dette året ser heller ikke ut til å bli et unntak. Ifølge Finn Reiser er det USA og Canada som topper nordmenns liste over drømmedestinasjoner.

– Unike opplevelser og et eksotisk reisemål er de viktigste kravene til de som vil reise, sier kommersiell direktør Terje Berge.
Saken fortsetter under bildet.
Reiser
STORBY: New York er en av storbyene som nordmenn gjerne besøker. Foto: Shutterstock

Utlandet
Sommerferien er ikke langt unna. 68 prosent av oss skal ha ferie i disse månedene og 6 av 10 planlegger å reise til utlandet, viser tall fra Hovedorganisasjonen Virke.

Spania, Danmark og Sverige er landene mange av oss liker å besøke på sommeren, men Norge er også et yndet land og feriere i for nordmenn.

Tror på fin sommer i år
Undersøkelsen viser at tre av ti planlegger å tilbringe hele eller deler av ferien på privat hytte i Norge, mens 17 prosent vil besøke hoteller, campingplasser eller utleiehytter her i landet. Noe av årsaken til det kan være at folk har fjorårets fantastiske sommer frikst i minne.

– Tallene tyder på at mange tror det skal bli en fin sommer her hjemme i år også, sier leder for Virke Reiseliv Astrid Bergmål til P4.


Flere kanaler