0:00 | 2:27
Selv om han i følge seg selv ikke er født med ski på beina mener Abid Raja at alle barn burde gå på ski. "Også de brune," som han sier til Kjersti Idem i P4 Helgefrokost. Venstrepolitikeren var innom søndag for å fortelle om skigåing, juletradisjoner og TV3-programmet Hjem til Jul som i dag går til inntekt for SOS-Barnebyer.

Artikkelen fortsetter under bildet

Sprek: I tillegg til å ha gått Birken, har Abid Raja også syklet Norge på langs.

Begynte som 40-åring
Raja hadde aldri stått på ski før han var 40, skigåing var ikke en del av oppdragelsen hjemmefra. Men i 2012 var tiden inne for å prøve. Og med det ble han bitt av basillen.
- Jeg er veldig glad for å ha fullført birken. Det var veldig lurt å gjøre,

Også barna lærer
Denne julen skal han og familien til Sjusjøen for julefeiring og skigåing. Abid på langrenn, mens barna skal lære seg alpint. Men akkurat det ligger ikke for far:
 - Jeg tror det er lurt å tenke at når man har rundet 40, kan man brekke rygg og bein og knær. Så hvorfor utfordre skjebnen, smiler Abid. Og priser Sjusjøen, der barna kan lære seg alpint, menns han kan gå lange turer i Birken-løypene.

Elsker Disney!
Det blir en liten julefeiring i det Rajaske hjem, på tross av de ikke er kristne, men muslimer.
- Jeg tror mange nordmenn feirer jul av kulturelle mer enn religiøse grunner. Så det blir en liten julfering hjemme hos oss også. Med gaver til barna, julepynt og pepperkaker. Og jeg elsker disse Disney-klassikerne som går julaften morgen!

Ikke juletre
Men juletre blir det foreløpig ikke. Raja synes det er for mye mas.
-Skal jeg være ærlig er det for far som ikke har ønsket det. Det er for mye mas! Hente det, sette det opp, pynte det og så rydde det ut. Hvert eneste år!
Men det kan finnes en løsning:
 - Kanskje jeg skal plante et grante i hagen og pynte det i stedet. Et prosjekt til neste år! 

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler