TAR FYR: Samsung oppfordrer forbrukere verden over om å slutte å bruke telefonen Galaxy Note 7 umiddelbart fordi den utgjør fare.
TAR FYR: Samsung oppfordrer forbrukere verden over om å slutte å bruke telefonen Galaxy Note 7 umiddelbart fordi den utgjør fare. Foto: AP
Etter enda flere rapporter om at telefonen har tatt fyr, oppfordrer Samsung forbrukere verden over om å slutte å bruke telefonen Galaxy Note 7 umiddelbart.

De 2,5 millioner Note 7-telefonene som er blitt solgt så langt ble i forrige uke tilbakekalt, men selv etter dette har det kommet nye meldinger om telefoner som har tatt fyr og eksplodert, melder NTB.

Derfor går nå det sør-koreanske selskapet ut med en tydelig formaning til folk som har kjøpt telefonen.

– Vi ber brukere om å slå av Galaxy Note 7-telefonene sine og levere dem inn så fort som mulig. Vi leverer ut erstatningsmodeller som folk kan bruke under bytteperioden, heter det i en melding fra selskapet.

Samsung planlegger å bytte ut batteriene på alle de 2,5 millioner modellene. Tilbakekallelsen i forrige uke kom bare to uker etter lanseringen. Da var det allerede registrert 35 tilfeller der batterier har eksplodert under lading.

I helgen besluttet flyselskapene SAS og Norwegian å forby reisende som har telefonen å bruke den eller lade den ombord.

Flere kanaler