Dating: Med denne lua kan du sjekke opp i fjellheimen. Lua er i salg fra april.
Dating: Med denne lua kan du sjekke opp i fjellheimen. Lua er i salg fra april. Foto: Mari Stephansen DNT
Med DNTs nye lue er det muligens lettere å begynne en flørt i fjellheimen. Idéen bak luen kom i forbindelse med en aprilspøk i 2014, som fikk kjempeoppslutnin i sosiale medier.

Den gang var luen kun grønn, men nå skal det bli mulig å vise at du er opptatt ved å vrenge fram den røde siden.

- Har du grønn lue, så betyr det at du er singel. Har du rød lue er du opptatt. Den grønne luen er blitt fjellets Tinder, sier Ingvild Lundberg Bakke, kommunikasjonsrådgiver i DNT.

Viktig å snu lua i tide

Den Norske Turistforeningen understreker at det er viktig å snu lua i tide, spesielt i fjellet.

- Vi oppfordrer selvsagt til å ikke drive skittent spill i fjellheimen. Derfor er det viktig at folk tar med seg fjellvettreglene inn i sjekkingen, og vender lua i tide. Det er ingen skam å snu, tvert imot! Det er flott å vise verden at man har funnet noen, sier Bakke med et smil.

Saken fortsetter under bildet.

Grønnlue
Idyll: Kanskje kan denne lua skape mer romantikk i fjellet? Foto: Ingvild Lundberg Bakke DNT

Hjelp til å finne kjærligheten
Den Norske Turistforening har lange tradisjoner med å hjelpe folk å finne kjærligheten. For 28 år siden innførte de «Fjelltreffen», en tjeneste som hjelper deg å finne turfølge.

- Fjelltreffen» lever i beste velgående, men nå på nettet, og ikke i medlemsbladet. På fjellet hilser alle på hverandre og senker skuldrene. Det er en god arena å bli kjent på fordi man møtes ansikt til ansikt, legger Bakke til.

- Behold luen på inne
Som et siste tips legger DNTs sjekkeekspert til atdu ikke må høre på Margrethe Munthe. 

- Behold luen på i peisestuen. Erfaringer fra fjellheimen forteller oss at det blir heitere da, avslutter Bakke med glimt i øyet.


Flere kanaler