Foto: Ap
I natt skal TV-bransjen igjen hylle seg selv. Under Emmy-gallaen skal det deles ut en rekke priser til det beste fra TV-skjermen fra året som har gått.

Årets beste TV-drama
En av de aller gjeveste kategoriene er "Årets beste TV-drama". Her er det flere store favoritter som er nominert. Her finner vi blant annet Game of Thrones, House of Cards, Homeland, Mad Men og Orange is the New Black.

House of Cards
Skuespillerne Kevin Spacey og Robin Wright. Foto: Ap


Her kan det skrives historie i år. Mad Men kan nemlig, etter i natt, være den mestvinnende i denne kategorien. Noe uvanlig er det at man stikker av med denne prisen med seriens siste sesong, men Breaking Bad klarte det i fjor. Da er det nok fullt mulig i år også. 

Mad Men
Foto: REUTERSGame of Thrones troner på toppen
Flere serier utmerker seg spesielt i år, med fem nominasjoner eller flere.

Øverst på denne listen troner Game of Thrones, som har fått hele 21 nominasjoner. Med andre ord burde muligheten være stor for å gå hjem med et par priser for disse folka.

Game of Thrones
Foto: Ap


Andre som utmerker seg med flere nominasjoer er American Horror story, The Big Bang theory, Modern family, og The Jinx. Også i denne kategorien finner vi reklameeventyret Mad Men.

Beste skuespillere
Også i kategorien "Beste mannlige hovedrolle i en dramaserie" finner vi flere favoritter.

Blant dem har vi John Hamm, for mange av oss bedre kjent som Don Draper, kjekkasen i Mad Men.

Don Drapers reklameeventyr
Foto: Ap

Også Kevin Spacey er nominert for sin rolle i House of Cards.

Av det motsatte kjønn er Claire Danes blant de nominerte i sin kategori. Danes er nominert for sin rolle som Carrie Mathison, den mildt sagt dedikerte etteretningsagenten, i Homeland.

Claire Danes som Carrie Mathison
Foto: Ap


Også her finner vi en Mad Men-stjerne, nemlig Elizabeth Moss.

Orphan Black-skuespiller Tatiana Maslany står også på lista i år. Maslany har prestert på skjermen i det siste. I serien har hun tatt på seg intet mindre enn seks forskjellige roller, med helt forskjellige personligheter. 

Her hjemme kan du se showet på TV2 Bliss fra klokken 01.10. Utdelingen starter klokken 02.00. Også SVT1 sender utdelingen. 

Flere kanaler