KAOS: Alex Rosen arrangerte utdrikningslag som blant annet innebar et esel i stua til brudgommen.
KAOS: Alex Rosen arrangerte utdrikningslag som blant annet innebar et esel i stua til brudgommen. Foto: NTB scanpix
På denne tiden av året er det mange gifteklare menn og kvinner som drikkes ut. Noen har nok mer grunn til å frykte utdrikningslaget enn andre- særlig hvis Alex Rosen er arrangøren.

- Vi fikk tak i et esel på Nesodden som vi kjørte til byen, og monterte det i kåken hans, forteller Alex Rosen om den gangen han arrangerte utdrikningslag for en kompis. Eselet begynte å spise på ting i leiligheten og gjorde også fra seg på gulvet.

Men det stoppet ikke der.

- Det skjedde jo mye mye mer, det tok jo helt av, ler Rosen. Han trekker frem helikoptertur som et av mange høydepunkt.

- Helikoptertur med taktisk flyvning gjennom Oslo sentrum det var drøyt, men det er ikke lov lenger, gliser han.

Må ikke forsvinne i India
Men hva er det greit å utsette bruden eller brudgommen for? Rosen mener det aller viktigste er at det er trygt.

- HMS må være i hovedsete. Det må være trygt, du må ikke miste brudgommen. Han må ikke forsvinne i India og aldri bli funnet igjen, sier han.

Saken fortsetter under bildet.
girl
SNILLE JENTER: Rosen mener jenter er mer greie mot bruden enn gutter er mot brudgommen. Foto: Shutterstock

Kaninantrekk er ut
Rosen oppfatter utdrikningslagene til jentene som mye snillere, mens guttenes ofte er mer ekstreme. Han har også en klar mening om hva som er greit å gjøre. Kaninantrekk i Karl Johan er ikke innafor.

- Det er litt utafor syns jeg. Opplevelse, komme seg ut å oppleve noe som ikke er vanlig, sier han. Og ikke minst spare på alkoholen slik at man holder ut hele dagen og natta.

Du er ikke gift enda?
- Nei jeg har ikke hatt tid, sier han.

Hva ønsker du deg da?

-
Da ønsker jeg meg bare druer og kos, ler han høyt.
 
Lurte TV2
Det er ikke bare den vordende bruden eller brudgommen det går utover i et utdrikningslag. I 2014 fikk TV2 kjenne på det å bli lurt av et utdrikningslag.

I juni for to år siden sendte Anders Imenes og hans kamereater ut en pressemelding til en rekke nyhetsmedier, der de informerte om en demonstrasjon mot marginaliserte menn, som skulle skje foran Stortinget. Bevegelsen " La menn være menn" skulle demonstrere og TV2 gikk fem på.

Kameratene ble intervjuet og tv-kanalen dekket demonstrasjonen, som kun var et påfunn i sammenheng med utdrikningslaget, i nyhetssendingen klokka 21 den lørdagen.
Senere på kvelden ble innslaget slettet fra nettet. Nyhetssjef i TV 2, Jan Ove Årsæther, sa den gangen til Dagbladet at de ble lurt.Flere kanaler