BLODFANS: Den lille familien fra Nesodden elsker Eurovision Song Contest.
BLODFANS: Den lille familien fra Nesodden elsker Eurovision Song Contest.
5 måneder gamle Elsa Valentina, som kommer fra Alexander Rybaks hjemsted Nesodden, er kanskje Norges yngste fan av ESC. Sammen med mamma og pappa er hun på plass i Lisboa i Portugal, for å heie Rybak frem til seier i kveld. 

- Vi er her fordi vi er fans av Grand Prix begge to og vi møttes på en Grand Prix-tur i Stockholm. Da dro vi riktignok med hvert vårt reisefølge, men dro hjem som et par, forteller mamma Siri Wigemyr.

Saken fortsetter under bildet.
bilde
HEIA: Mamma og pappa møtter på ESC-finalen i Sverige i 2016, nå har de tatt med seg datteren Elsa Valentina til Portugal.

Gått slag i slag
Siden finalen i Sveriges hovedstad i 2016 har kjærligheten blomstret og de har blitt til tre.

- Da har det gått slag i slag, med masse Grand Prix, bryllup og baby, ler Wigemyr. 

Både hun og mannen har begge elsket Eurovision Song Contest siden de var små, så det er neppe noen overraskelse at spillelista i bryllupet var preget av låter fra denne konkurransen.

Oppkalt etter en ESC-artist
Tiden vil vise om den lille jenta blir like stor fan som foreldrene i fremtiden, men mye ligger til rette for det. Hun er nemlig oppkalt etter en av artistene.

- Elsa er etter min farmor. Valentina er etter Valentina Monetta, som har deltatt fire ganger for San Marino, for vi tenkte det var fint å ha en link til Eurovision og Grand Prix siden det er årsaken til at hun er til. Så har hun det alltid med seg, forteller pappa Kjell Martin Johansen.

Hvordan er det å ha med seg en baby på Grand Prix?

- Nå er hun veldig snill og grei å ha med seg på dagtid, og på kvelden løser vi det med at vi går annen hver gang. Vi har fått to billetter til generalprøven og finalen, så i kveld skal jeg på finalen, sier Wigemyr.

Tror dere hun blir en stor fan når hun vokser opp?

-Enten blir hun det eller så blir hun det ikke, humrer Wigemyr.

ESC-pause i juni
Tro det eller ei, den lille familien fra Nesodden blir faktisk lei av Grand Prix noen ganger og juni er frimåneden.

- Vi begynner så smått å se på gamle finaler igjen når det nærmer seg høsten. Så begynner sesongen igjen når Albania har finale i desember, forteller Wigemyr.

 


Flere kanaler