LUMINEERS: Bandet er ute med det nye albumet Cleopatra. Neyla Pekarek fant de på Craigslist, den amerikanske versjonen av finn.no. Her er de sammen med P4s Kjersti Idem (nr 3 fra venstre).
LUMINEERS: Bandet er ute med det nye albumet Cleopatra. Neyla Pekarek fant de på Craigslist, den amerikanske versjonen av finn.no. Her er de sammen med P4s Kjersti Idem (nr 3 fra venstre). Foto: P4
0:00 | 2:38
Indie- og folkrock- gruppa som hadde stor suksess med låta Ho Hey, er nå blitt verdensberømte og snart er ute med det nye albumet Cleopatra. Albumet kommer i april og de spiller i Norge 9. mai.

Veldig anti-Hollywood
Men stifterne av gruppen Wesley Schultz og Jeremiah Fraites forteller til P4s helgefrokost at de overhodet ikke trodde de skulle bli så berømte.

- Da vi hadde startet å spille sammen, flyttet vi til Denver og søkte etter et nytt bandmedlem på Craigslist. Det er jo en veldig anti-Hollywood ting å gjøre ler de to gutta. Craigslist er den amerikanske versjonen av Finn.no.

- Og det er kanskje enda mer anti-Hollywood å svare på en Craigslist annonse, sier Schultz og sikter til det kvinnelige bandmedlemmet Neyla Pekarek. Hun ble medlem av bandet i 2010 og spiller cello og synger.

- Ja, jeg skulle jo egentlig bli lærer, forteller Neyla. Jeg hadde aldri spilt i band før og var egentlig bare på utkikk etter noe å gjøre til jeg fant en lærerjobb. Just something to keep me busy, ler hun.

Busy ble hun i hvert fall.

Flere kanaler