MÅLER: Norsk Juleindeks måler hvor i landet det er mest julestemning. I artikkelen kan du se hvem som leder.
MÅLER: Norsk Juleindeks måler hvor i landet det er mest julestemning. I artikkelen kan du se hvem som leder. Foto: NTB scanpix
Vi er midt i desember, og for mange har julestemningen kommet for fullt. Men hvor i landet er det mest julestemning? Det har norskjuleindeks.no svaret på.

– Vi måler faktisk julestemningen rundt omkring i landet. Vi ringer 200 personer hver dag for å høre hvordan julestemningen er, sier Anja Johansen fra Norsk Juleindeks.

Videre forteller hun at de også ser på trender i sosiale medier.

– Vi går også inn på forskjellige lister, både musikk og film, og ser hva som blir mest spilt eller sett på, fortsetter hun.

Det store spørsmålet er jo selvfølgelig hvor det er mest julestemning akkurat nå i Norge. Det kommer vi tilbake til litt lengre ned i artikkelen.

I dag er det Lucia-dagen. Og det vises godt på juleindeksen.

– Siden 9. desember har antallet ganger ordet lussekatter blitt brukt i sosiale medier blitt mangedoblet. Det er kanskje ikke så rart, siden mange vil lage disse bakverkene i dag, sier Johansen til P4.

– Kvinner mest stemningsfull

– Vi ser helt klart og tydelig at det er en kobling mellom julestemning og kjønn. Kvinner er utrolig mye høyere på julestemningsskalaen enn menn. Det er kanskje ikke så overraskende, sier Johansen.

Johansen kan også informere om at ordet "julebord" er mest søkt på i Namsos.

– Sverige vinner

– 2. desember var svenskene på 54 prosent når det kommer til julestemning. Prosenten for Norge var uheldigvis kun på 46 prosent samme dag. Så det er vi ikke helt fornøyd med. Så nå er det bare for nordmenn å spille mye julemusikk og søke på ord som er julete på internett, oppfordrer Johansen.

Nå lurer du kanskje på hvor i Norge det er mest julestemning. Og du skal slippe å vente lenge, for her kommer svaret.

– Stemningen har de siste ukene vært best i Nord-Norge. Men slik er det ikke lengre. Mye av skylden kan være at det ikke har vært så fint julevær i nord i det siste. Det er faktisk Vestlandet som har innbyggerne med mest julestemning, avslutter hun.
Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler