ACTION: De fleste kjenner Kiefer Sutherland som atctionhelten Jack Bauer i tv-serien 24, men lørdag entrer han scenen på Rockefeller i Oslo som musiker.
ACTION: De fleste kjenner Kiefer Sutherland som atctionhelten Jack Bauer i tv-serien 24, men lørdag entrer han scenen på Rockefeller i Oslo som musiker. Foto: Reuters
  • 03.06.17
    2 min
  • 03.06.17
    1 min
Vi kjenner han kanskje best som Jack Bauer fra den actionfylte tv-serien 24 og som president i Netflix-serien Designated Survivor, men Kiefer Sutherland er ikke bare en dyktig skuespiller. Han er også en svært kompetent musiker, og i kveld spiller han på Rockefeller i Oslo.

- Det er noe jeg har holdt veldig privat. Da jeg var i 20-30 årene skrev jeg og spilte mye, men jeg holdt det for meg selv fordi jeg var klar over hva folk tenker om skuespillere som lager musikk, sier Sutherland til P4. 

Sutherland forteller at han nå er kommet i en alder hvor han ikke bryr seg om folk sier noe negativt.

Saken fortsetter under bildet.
musikk
MUSIKK: Sutherland har spilt gitar siden han var 10 år gammel. Foto: AFP

Begynte å spille fiolin som 4-åring
Hans musikkarriere begynte mye tidligere enn skuespillerkarrieren, allerede som 4-åring spilte han fiolin.

- Mamma ville at jeg skulle spille fiolin. Da jeg var sju år ville jeg gjerne ha en gitar, og min mor sa jeg kunne få en gitar hvis jeg spilte fiolin til jeg var ti år, forteller superstjerna til P4.

Etter det spilte han aldri fiolin igjen, og han la aldri fra seg gitaren.

- Å spille er veldig avslappende for meg, så gitaren er aldri langt unna meg, sier Sutherland.

Må ha med tøykaninen
På Twitter figurerer en tøykanin ofte på bilder Kiefer Sutherland legger ut når han er på veien i forbindelse med konserter.

- Vi hadde en konsert i Pittsburg i fjor, og en søt jente ga meg kaninen. Vi gikk ut og tok noen drinker, og begynte å ta bilder av at kaninen drakk, forteller han. 

Saken fortsetter under bildet.
Gjør crazy ting
Kaninen har blant annet blitt arrestert og Sutherland forteller at kosedyret gjør de tingene han alltid har fantasert om å gjøre som musiker.

- Å være på veien og spille musikk er mye hardere enn jeg trodde. Og man kan ikke være så gal som Keith Moon (trommeslager i The Who), så kaninen får gjøre alle de tingene for meg.

Så kaninen er en forlengelse av deg? 

 - Vel, han får gjøre alle de morsomme tingene som jeg ikke får gjøre på veien, ja, sier han til P4. 


Flere kanaler