Foto: NTB scanpix
Men du trenger ikke finne frem pulsklokka og kortet til treningssenteret for å være med. Det ser nemlig ikke ut til at P4s lyttere ligger på sofaen i dag, og de deler mer enn gjerne sine beste og morsomste tips. 

Den kanskje mest imponerende er snart 80 år gamle Aksel. Før klokka 10 søndags morgen har han allerede vært ute og jogga i en og en halv time.

- Det får rekke når en nærmer seg 80 år. Etterpå blir det to timer med å trille jord opp til hytta.

Ønsker du litt lavere puls enn Aksel kan du finne frem fotokameraet slik som en annen lytter:

- For å mosjonere idag skal jeg gå og fotografere glade søndagsfolk i den vakre byen vår.

Populær skattejakt

Et annet alternativ er geocaching, som ser ut til å være populært blant P4-lytterne. I innboksen er det mange som råder folk til å finne frem mobilen og bli med på den digitale skattejakten.

Eventuelt kan du bruke aktivitetsdagen til å få unnagjort arbeid som du har utsatt:

- Jeg skal bruke denne aktivitetsdagen til skraping av yttervegger. Det er et tips fra meg! Eller så kan man gjøre noe i hagen, eller andre ting som man ikke får tid til på travle ukedager, råder Anita.

Og nå som sommeren er like rundt hjørnet er det muligens lurt å gjøre som Sidsel, om du fremdeles ikke har gjort det. Hun skal nemlig polere båt.

Et annet populært tips er å nyte været, om det er fint der du befinner deg.

- Jeg koser meg allerede i dag. Vasker klær og har støvsugd hele leiligheten. Nå sitter jeg ute og nyter solen her i Lyngdal på sørlandet. Utrolig vakkert vær idag, skriver en lytter.

En annen person skal bruke dagen til å spille golf, imens en tar med seg fiskestanga og rusler ned til sjøen.

Annelise har vært enda mer oppfinnsom:

- Jeg skal i Torshovdalen og lære om nyttevekster og spiselig ugress!

Skulle ingen av disse rådene friste mer enn sofaen, kan du trøste deg med at du ikke er den eneste. En lytter sier det nemlig rett ut når vi spør hva han skal gjøre:

- Ikke en dritt!
Flere kanaler