STEMMEPRAKT: Marian Aas Hansen håper å imponere i høstens utgave av Stjernekamp.
STEMMEPRAKT: Marian Aas Hansen håper å imponere i høstens utgave av Stjernekamp. Foto: NTB scanpix
Denne uken ble det kjent hvilke ti artister som skal kjempe i NRK-programmet «Stjernekamp» til høsten. En av de ti er showartisten Marian Aas Hansen.

Hun er ikke redd for å miste stemmen i løpet av høsten, men husker med gru den gangen det skjedde.

– Det var et mareritt. Det skjedde midt under en innspilling av Beat for Beat, jeg kunne bare synge lysere og lysere og dagen etter var stemmen borte, forteller artisten til P4.


Tiden uten stemme var ikke den letteste og det endte med at Marian holdt seg mye for seg selv.

– Først måtte jeg være helt stille og kunne bare skrive på lapper. Man mister jo seg selv på et vis for du kan ikke kommunisere som du pleier og du henger alltid etter i samtalen. 

Det tok nesten ett år før stemmen var tilbake og det krevde hard innsats over lang tid.

– Jeg måtte lære å snakke igjen. Jeg gikk til logoped for å få stemmen tilbake og deretter gikk jeg til sangpedagog for å trene opp igjen stemmen slik at den ble sterk. 

Saken fortsetter under bildet
Stjernekamp 2016
STJERNER: Denne gjengen skal imponere i sjangere som opera, rap og country på TV i høst. Fra venstre: Marian Aas Hansen, Gunnhild Sundli, Håvard Bakke, Steinar Albrigtsen, Nicoline Berg Kaasin, Jonas Skybakmoen, Kate Gulbrandsen, Knut Anders Sørum, Tomine Harket og Kashfa King Gashamura. Foto: NTB scanpix


Det første Marian gjorde da stemmen var tilbake var å gjøre et ABBA-show på Sentrum Scene. 

– Stemmen var ikke helt klar så jeg hadde en jente som sto i kulissene og sang for meg på noen av partiene slik at jeg kunne hvile mellom soloene, minnes hun.  


Etter det har Marian satt uendelig pris på å være frisk, men blir hun forkjølet får hun en litt dårlig følelse.

– Jeg kan ikke gå rundt å være redd, men jeg tenker på alle små ting jeg kan gjøre for å være klar til å gjøre jobben min. Det er ikke bare å slenge på seg paljettene og gå ut å synge, forklarer Hansen. 

Flere kanaler