Foto: NTB scanpix
Over en million seere har vært innom Reinflytting - Minutt for minutt på NRK. Internasjonale medier har skrevet om det spesielle tv-prosjektet, men nå kan det være slutt.
 
Et NRK-team på flere titalls personer kom nemlig ikke i gang som planlagt fordi reinen rett og slett ikke flyttet på seg. Til det var snøen for hard. 

I tre dager satt produksjonsteamet og ventet på mildere vær slik at reinen kunne grave seg ned til beitene. Nå vil NRK ta hensyn til reinsdyrenes beiteforhold. I tillegg til dette forsvinner deler av apparatet til andre jobber.  

- Det er dårlige beiteforhold og vi ønsker at de skal få beite spredt, det kan de ikke når vi har pågående produksjon, sier prosjektleder, Per Inge Åsen. 

- Folk skal gjøre andre ting

Prosjektlederen kan fortelle at det ikke bare har vært lett å produsere tv på dyras premisser. Da tv-produksjonen endelig kunne starte mandag denne uken, kom Fylkesmannen i Finnmark og nektet NRK og andre å kjøre snøscootere.

- Fylkesmannen trakk dispensasjonene til snøscooterkjøring, men vi fikk heldigvis dispensasjon fra dette, sier Per Inge Åsen.

Og nå stenger dere ned før den store finalen?

– Ja, søndag eller mandag kan det være slutt. Folk skal også gjøre andre ting. Nå har for eksempel vår tekniske leder dratt på Grand Prix. Vi trodde jo ikke det skulle komme så sent igang.  Vi vil likevel sende oversvømmingen over Kvalsundet når det skjer en gang i neste uke, sier Åsen.
Prosjektleder Per Inge Åsen
Prosjektleder Per Inge Åsen synes det er synd at tv-produksjonen går mot en slutt.


Prosjektlederen sier NRK-folk vanligvis er vant til å følge en plan. 

– Vi i NRK er vant til å planlegge etter kalender og klokkeslett, men det bryr jeg ikke aktøren seg om.

Har det likevel vært en vellykket prosjekt? 

– Ja, vi har hatt en million seere som har vært innom, rundt 30 000 utenlandske seere har sett på nett og flere internasjonale medier har omtalt sendingene, sier Åsen. 


Flere kanaler