KRONE: For sjuende gang arrangeres turbandagen i hovedstaden.
KRONE: For sjuende gang arrangeres turbandagen i hovedstaden. Foto: NTB scanpix
For sjuende året på rad arrangeres turbandagen i Oslo, og i fjor var det nesten 10.000 mennesker som var med å markerte dagen i hovedstaden og arrangørene har stor tro på at enda flere vil være med å markere dagen i dag.

- Vi ville ha en feelgood dag, er hvem som helst kunne komme å snakke med en med turban og få prøve og kjenne hvordan det er er, sier Mehma Kaur om hvorfor de arrangerer denne dagen.
Saken fortsetter under bildet.

Deles ut over 2000 turbaner
Under årets arrangement kommer det til å bli laget og gitt bort 2003 turbaner. Det tar ca. 2 til 3 minutter å lage en turban, og pågangen av folk er stor.

- Folk er så glade og fornøyde, sier Kaur og legger til at det er veldig god stemning på denne dagen.

Turban er en krone
Turban er ingen hatt, men en krone. Både menn og kvinner kan bruke turban, men det er bare mennene som er forpliktet til å bruke den. Hvilken farge turbanen har har ingenting å si, men det er forskjellige fasonger på dem.

- Det er sånn som det er med bunader kanskje. Man er fra forskjellige steder og der har man sine egne tradisjoner- noen turbaner er fra et område, mens andre fra et annet. Også har vi noen kjente stiler, sier hun.

Det er rett og slett en kroner som kan si noe om hvor eieren kommer fra og som representerer likhet, rettferdighet og demokrati.Flere kanaler