DROPP KNEKKEN: Smelt heller karameller og få en koseligere bakestund.
DROPP KNEKKEN: Smelt heller karameller og få en koseligere bakestund. Foto: Shutterstock
Du skal selvfølgelig være den flinkeste pepperkakebakeren i nabolaget. Du vil imponere barna, og ikke minst svigermor. Huset, som ble sånn passe fint i fjor, skal i hvert fall skinne på alteret sitt i år!

Au, jeg brant meg!
Det er det som er et av knekkens største problemer. Vi blir uvenner med den fordi vi brenner oss. Vi baker ofte pepperkakehus fordi barna skal være med, men det kan de jo ikke når det er livsfarlig.

Uspiselig konstruksjon
Det smaker ikke godt av knekk. Og den har en tendens til å renne utover vegger og tak i det virkelige liv. Det blir liksom aldri helt som i blader - en tynn liten fuge i skjøtene. Dermed er store deler av huset uspiselig når dagen endelig har kommet og huset skal fortæres.

Byggetipset
Ida Gran-Jansen vant Hele Norge Baker i 2013, og har kun blitt bedre med årene.

Hennes tips: - Smelt karameller, for eksempel Smørbukk, i stedet for knekk. Det blir ikke så varmt, og det blir godt, sier hun overbevisende.

Kjøpedeig er best
Ikke ha dårlig samvittighet for å kjøpe ferdig pepperkakedeig heller.
- Kjøpepepperkaker er egentlig best, men skal du lage egne så gjør som meg, ler bakedronning Ida Gran-Jansen. Oppskriften hennes finner du her.

Ida Gran-Jansen
BAKEDRONNING: Ida-Gran Jansen har vunnet Hele Norge Baker, og deler gladelig tipsene sine. Foto: P4


Flere kanaler