FERSK FISK: – På julebesøk er du en fersk fisk. Gå hjem når du surner, sier Per Sundnes.
FERSK FISK: – På julebesøk er du en fersk fisk. Gå hjem når du surner, sier Per Sundnes. Foto: P4
0:00 | 3:30
Per Sundes, som er aktuell i morgendagens program på TV3 "Hjem til jul" hvor kjente personer samler inn penger til Amnesty, er svært glad i jula.

– Jeg er så julete som det er mulig å bli. Jeg begynner tidlig i desember med forberedelsene og pynt. Jeg orker ikke å holde på slik som mine foreldre. De pynter først på lillejulaften, også skal du kaste ut jula etter nyttår, sier Sundnes.

Han sier til P4 at han synes det er helt greit å starte tidlig med jula.

– Jeg skal selv å kjøpe et juletre i dag faktisk. Det skal jeg ta inn i dag også. Jeg orker ikke å avklimatisere det slik som andre holder på med, sier han.

Men det er enkelte regler som gjelder i jula. Da Sundnes var liten måtte han være inne hele 1. juledag.

– Det var skikkelig trist. Man hadde fått nye klær i julegave. Nye leker. Og dagen etterpå så fikk man ikke lov til å ringe noen, og man fikk heller ikke gå ut. Det er jeg glad for ikke gjelder lengre, sier han.

– På julebesøk er du en fersk fisk

– Du skal betrakte deg selv på en fersk fisk når du er på julebesøk. Når den begynner å surne er det på tide å dra, spesielt om du overnatter hos noen. Jeg er flink å tenke på hotell og alternative løsninger slik at man slipper å gå på hverandre hele tiden, avslutter han. 

Flere kanaler