SKAL VI DANSE: Ivrige fans ringer til politiet for å få tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland, videre i «Skal vi danse.»
SKAL VI DANSE: Ivrige fans ringer til politiet for å få tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland, videre i «Skal vi danse.» Foto: NTB scanpix
Forrige uke kom det en noe spesiell nødtelefon til politiet i Hordaland.

– Det var en dame litt oppi årene som ringte. Da vi svarte «du er kommet til politiets nødnummer», svarte hun: «Eg skulle bare stemme på Trude Drevland, eg». Skal si vi fikk oss en god latter, sa operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen til Dagbladet den gang.

Nå har historien gjentatt seg - men denne gang i et annet politidistrikt. 

Denne helgen var det politiet i Nordland som opplevde flere ganger at noen ringte for å prøve å få Drevland videre i «Skal vi danse». To nødtelefoner kom det fra seere som ville stemme på den tidligere ordføreren i Bergen.


Selv om politidistriktet ikke kunne være til stor hjelp i akkurat denne saken, gratulerte de senere Drevland med å ha kommet videre i dansekonkurransen.

– Vi gratulerer Drevland med videre deltakelse i «Skal vi danse», uten vår hjelp, skriver de på Twitter.

På spørsmål fra Dagbladet om det er en allianse mellom politiet i Nordland og den dansende 70-åringen avviser operasjonsleder Grethe Birkeland det blankt.

– Vi har ikke tid til å se på «Skal vi danse», sier hun.

Videre forteller hun til avisen at selv om telefonhenveldelsene er av det noe spesielle slaget, tar de det med et smil. 

– Vi flirer bare. Jeg vet ikke hva som er årsaken til at de ringer oss, men det er egentlig bare artig. De blir litt paffe når de skjønner hvem de har ringt.


Flere kanaler