Politiet måtte ut å rydde opp tegnestifter på fylkesvei 33 nord for Skreia i Østre Toten i 10.30 tiden i dag.

- Noen hadde spredd et par never med tegnestifter på veien, sier operasjonsleder Bård Christiansen ved Innlandet politidistrikt til P4. Heldigvis ble ingen skadet, men flere punkterte og fikk rittet ødelagt. Politiet har foreløpig ingen mistanke om hvem som kan stå bak.

Fem ganger har sykkelrittet Den store Styrkeprøven vært rammet av sabotasje med tegnestifter. Forrige gang det skjedde var i 2014.

- For noen fjompenisser
Sykkelentusiast og P4-reporter Sigurd Sollien er på plass med P4 kollegaene Jan Normann og Morten Scott Jansen for å sykle den litt mindre styrkeprøven fra Gjøvik til Oslo. Han blir oppgitt over at noen nok en gang har spredd tegnestifter på veien.

- Det er noen fjompenisser som feirer 17. mai på sin måte med å legge ut tegnestifter. Dette er jo livsfarlig, men folk tenker kanskje ikke over at det kan skade andre, sier Sollien.

Styrkeprøven
DEN MINDRE STYRKEPRØVEN: Kompisgjengen fra P4 prøver seg på den litt mindre styrkeprøven fra Gjøvik til Oslo i dag. Fra venstre: Morten Scott Janssen, Sigurd Sollien og Jan Normann. Foto: P4

 

Satser på å bruke 6 timer

5.500 kvinner og menn i fargerike sykkeltights har meldt seg på styrkeprøven som i år blir arrangert for 50. gang. De første som prøver seg på distansen Trondheim-Oslo startet fredag kveld klokken 22 i Trondheim sentrum, og siste målgang er i Oslo klokken 10 søndag.

I år kan man sykle fem distanser på landevei, der Trondheim-Oslo er den lengste med sine 537 kilometer. Andre startpunkt er Kvam, Lillehammer, Gjøvik og Eidsvoll.

- Vi sykler ikke på tid, men satser på å kose oss og ha det hyggelig, sier Sollien. De tror de kommer til å bruke circa 6 timer fra Gjøvik til Oslo.

- Ta hensyn
Det er mange syklister på E6 mot Oslo i dag. Politiet oppfordrer bilister og syklister til å ta hensyn til hverandre.Flere kanaler