BAKEDRONNING: Hvordan får man perfekte pepperkaker? Ikke lett om vi skal tro Ida Gran-Jansen.
BAKEDRONNING: Hvordan får man perfekte pepperkaker? Ikke lett om vi skal tro Ida Gran-Jansen. Foto: Studio Dreyer Hensley
Mange har nok tenkt tanken i sitt stille sinn: Hvor gode er egentlig mors pepperkaker?

Noen blir seige, andre blir svidd og smaken varierer litt fra familie til familie.

- Pepperkaker er vanskelig å få perfekt, særlig slik som dem man kjøper, forteller matblogger Ida Gran-Jansen.

- Selv pleier jeg å kjøpe dem, jeg liker nemlig butikkens pepperkaker, men skal du lage så er tipset å ikke lage dem tykke og kanskje til og med nesten svi dem ørlite grann i kantene.

- Bruk kjevla og få dem så tynne som mulig, lyder rådet fra Ida. 

Slik gjør du det:

  1. Ha sukker og sirup i en kjele og kok opp
  2. Tilsett krydderne og rør alt godt sammen
  3. Rør inn natron
  4. Hell den varme blandingen over i en kjøkkenmaskin med k-visp
  5. Og tilsett romtemperert melange
  6. Rør til melangen er smeltet
  7. Rør inn ett egg av gangen
  8. Rør inn melet. Pakk i plast og la avkjøles i 2 timer
  9. Kjevl ut og slikk ut former
  10. Stek ved 210 grader i 10 minutter

Dette trenger du for å lage pepperkaker til to voksne og to barn (oppskriften kan skaleres her):

150 g sukker
1 1/2 dl lys sirup
1 1/2 ts kanel
1 1/2 ts malt ingefær
3/4 ts nellik
3/4 ts pepper
190 g melange
1 1/2 ts natron
1 1/2 egg
575 g hvetemel

Kilde: TV3/Idas Fristelser



Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Vinn 50.000,- til ditt idrettslag!
Vinn 50.000,- til ditt idrettslag! Tirsdag 19.05 2020
Flere kanaler