HOMOFIL: I 1997 sto Ellen DeGeneres frem som homofil.
HOMOFIL: I 1997 sto Ellen DeGeneres frem som homofil. Foto: Reuters
Det er mange måter å komme ut av skapet på. Flere Hollywood-stjerner har benyttet prisutdelinger eller magasiner til å fortelle det offentlige om sin legning.

I 1997 valgte TV-stjernen Ellen DeGeneres å stå frem som lesbisk. Det gjorde hun på forsiden av Time Magazine med tittelen «Yep, I'm Gay». Etter denne avsløringen var hun uten jobb i flere år. Men det har gått bra for i dag er hun lykkelig gift med skuespilleren Portia de Rossi, og er en av TV-bransjens mektigste kvinner.
Saken fortsetter under bildet.
dfgf
POPSTJERNE: Sam Smith var bare fire år da han visste at han var homofil. Foto: REUTERS

Homo som 4-åring
Popstjernen Sam Smith var allerede i ung alder svært bevisst på hva slags legning han har. Han var bare 4 år da han kom ut av skapet. I et intervju med nettopp DeGeneres i 2014 fortalte han om hvorfor han valgte å gå offentlig med det.

- Det føltes ikke som å komme ut av skapet. Jeg kom ut av skapet da jeg var cirka fire år gammel. Mamma sa hun visste det da jeg var tre. Jeg måtte ikke komme ut av skapet på ordentlig, sa han i intervjuet den gang.

Skuespiller Jodie Foster valgte å fortelle verden om sin legning i forbindelse med en takketale på Golden Globe-utdelingen. Overfor venner og familie hadde hun da vært ute av skapet i mange år.

Skrev brev til foreldrene
Også norske kjente personer har ulike måte å fortelle om at de er homofile på. Helseminister Bent Høie valgte å skrive brev til foreldrene.
Saken fortsetter under bildet.
dg
BREV:Helseminister Bent Høie (t.v.) og ektemannen Dag Terje Solvang. Foto: NTB scanpix

- Jeg skrev et brev til foreldrene mine. Ikke fordi jeg var bekymret for at det skulle komme negative reaksjoner, men jeg tenkte det var greit at de fikk tid til å reflektere over det, sier Høie til Dagbladet.

Han la brevet hjemme og dro til Amsterdam, og da han kom hjem var foreldrene positive. Høie kom ut av skapet som 25-åring og da hadde han truffet mannen som han i dag er gift med.


Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler