SØK DEKNING: Snart er influensasesongen her.
SØK DEKNING: Snart er influensasesongen her. Foto: Shutterstock
Flere typer virus preger årets influensasesong, blant annet svineinfluensaen. Det er ventet at det vil bli større smittespredning nå som folk skal tilbake på jobb og skole.

- Vi oppholder oss mer inne, og det er inne vi smitter hverandre. Vi smitter ikke ved å være ute og du får ikke influensa av å ha glemt lua, sier Arne Røde, P4s huslege.

God hygiene hjelper også
Han mener folk må være mer ute i aktivitet, men det er også smart å ha god håndhygiene.

- Så er det den gode gamle regelen om å vaske hendene sine, og ikke hoste  og spytte på hverandre, sier Røde. Han ber folk hoste i for eksempel albuen, og ikke i hendene.

Ikke for sent å ta vaksine
Alle i risikogrupper bør vaksinere seg, også kronisk syke.  På Folkehelseinstituttets sider får du en fullstendig oversikt.

- Det er ikke for sent å vaksinere seg, men de fleste legekontorene har vel ikke vaksiner igjen. Men man kan få det på resept også kommer man på legekontoret og får satt en vaksine, sier Røde.

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler