Hvordan skal det som for mange er selve høytiden på julaften, åpningen av gavene, foregå? Hos noen er det fullt kaos og om å gjøre å få åpnet så mange gaver som mulig så fort som mulig. Hos andre er det orden, hver eneste gave skal ses og kommenteres. Alle skal vite hvem som fikk gaven og hvem den var fra. Men hvordan vil folket ha det?

Orden, takk!
I P4s Helgefrokost i dag spurte vi hvilke av disse måtene å gjøre det på lytterne foretrekker. Tilbakemeldingene var helt klare: Vi vil ha orden i gaveåpningen! Alle gavene skal pakkes opp, om ikke høytidelig, så i hvert fall med en viss andakt. Men noen forbehold tas: Det er en grense for hvor mange gaver man bør legge under treet.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Julegaver

Med så mange gaver som dette blir det kanskje vanskelig å gi alle full oppmerksomhet?

Slik vil vi ha det:

Her er noen av lytternes gode råd og tips for en vellykket gaveutdeling:

- Jeg synes det er aller koseligst å pakke opp en og en gave, og at alle følger med. Men utelat gaver fra kolleger og venner. Det begrenser seg hvis man kun åpner gaver fra de som er til stede på julaften. Andre gaver kan pakkes opp på forhånd eller etterpå. Vi har pleid å starte med gaver til de minste i sekken til nissen, så får man stagget gemyttene litt. God jul! Pernille :)

 -
Pakkene skal pakkes opp en etter en, etter min mening :)Alle bør se hva andre får, og man må ha tid til å takke.Jeg og søsteren min sitter alltid på gulvet foran treet og tar annenhver, og gir til den pakken er fra Hilsen Emma Louise, 14 år :)

 - Det kommer jo helt an på mengden gaver. Er det et lite selskap med 10 gaver tilsammen, kan man godt ta en og en. Men det sier seg selv at med flere barn og mange gaver nytter ikke det.God jul! :-)

-
Syns alle skal få åpne for seg selv i det tempo de ønsker. Skal man se på hver og en, så får man jo lett prestasjonsangst for å måtte ha den dyreste og fineste. Blir jo en form for konkurranse om å ha den beste.

Flere kanaler