ELSKER Å LAGE MAT: Jørn Hoel er ikke bare glad i å lage musikk, han er også en dyktig kokk.
ELSKER Å LAGE MAT: Jørn Hoel er ikke bare glad i å lage musikk, han er også en dyktig kokk. Foto: P4
0:00 | 2:44
- Jeg elsker å lage mat. Det har jo begynt å vises på meg etterhvert også, ler Jørn Hoel, som gjestet P4s helgefrokost på lørdag.

Den folkekjære artisten forteller at hans interesse for mat startet for lenge siden.

Startet på 70-tallet
- Ja, det startet med en sommerferie på 70-tallet. Da var jeg 15 år og var på bilferie med en vennegjeng fra Tromsø. Vi klarte å kjøre feil og endte opp i en landsby i Frankrike. Der serverte de sånn rulla kylling på Rotisserie som det heter, forteller Hoel til P4. Det var min første kyllingopplevelse.

- Hadde du aldri smakt kylling før?

- Nei, jeg kommer jo fra en vanlig familie i Tromsø.  Du vet, det var ikke mange kyllinger der. Det var fisk og fisk, ler Hoel.

- Siden den kyllingopplevelsen i Frankrike ble jeg veldig betatt av mat, sier han.

Nå har artisten en egen matblogg som heter troffelhelt.no.

Ny favoritt
Med slagordet Spis for livet skriver han om livretter, favorittrestauranter og han kommer med oppskrifter.

Hoel kan fortelle at han fikk seg en ny favoritt etter å ha kokkelert i timesvis fredag kveld.

- I går lagde jeg Breiflabbkjaka med en asiatiskinspirert tomatsaus med ingefær, hvitløk og chili. Det er det beste jeg har smakt på lenge og gjestene hoiet av glede, sier Hoel som lover å dele oppskriften på bloggen.

Desserten var han derimot ikke så heldig med.

- Jeg skulle lage rabarbrasuppe med hjemmelaget iskrem, men glemte av at iskrem-maskinen sto og gikk og endte opp med iskrempulver. Jeg er nøye med at det må bli bra, så jeg har vært skikkelig sur og nesten ikke sovet i natt, humrer Hoel. Hovedretten ble i hvert fall en stor suksess!

Flere kanaler