IMPONERT: Statsminister Erna Solberg fikk hilse på Ole Einar Bjørndalen etter medaljeutdelingen lørdag kveld.
IMPONERT: Statsminister Erna Solberg fikk hilse på Ole Einar Bjørndalen etter medaljeutdelingen lørdag kveld. Foto: NTB scanpix
Mange tusen hyllet de norske skiheltene under medaljeutdelingen på Universitetsplassen i hovedstaden lørdag kveld. En av dem som var til stede og deltok på folkefesten i sentrum var statsminister Erna Solberg.

Hva syns du om at Ole Einar Bjørndalen tar sin 41. VM-medalje?

- Det er utrolig og fantastisk. Det å ha sulten og motivasjonen når du har vunnet så mye før- orke blodslitet og være så konsentrert- det er imponerende, sier statsministeren.

Saken fortsetter under bildet.
ole
FORNØYD: Bjørndalen var veldig fornøyd da han tok sin 41. VM-medalje på sprinten i Holmenkollen. Foto: NTB scanpix

Inspirasjon for menn i 40-års krisa
I en alder av 42 år tok altså Bjørndalen sølv på 10 km sprint, kun slått av verdensmesteren Martin Fourcade.

- Det sier jo det at han fortsatt har dedikasjon til å gjøre alle de oppofrelsene som en toppidrettsutøver gjør, og som du må enda mer satse på når du er eldre, sier hun. Men Solberg mener han også er viktig for vanlige folk, spesielt menn.

- Også er han et forbilde for alle menn. Det er mye 40-årskriser rundt og går i Norge, menn som føler formen forfaller når de er 40. Da er Bjørndalen er stor inspirasjon, sier Solberg.

Saken fortsetter under bildet.
tiril
GULL: Verdensmester Tiril Echoff var hoppende glad for gullmedaljen. Foto: Afp

Fantastisk av Tiril
Tirili Eckhoff sørget for at det også ble en gull-dag i Kollen. For første gang hadde hun ti treff og ble verdensmester på hjemmebane.

- Det er fantastisk at hun prikker inn alle skuddene på en dag hjemme og vinner sin første gullmedalje i et VM. Det er fortjent, sier statsministeren.

Flere kanaler