OPPGJØR: Jonas Gahr Støre mener vi ikke må være så redde for å stigmatisere når vi tar et oppgjør med radikal islam. Her er talsperson for den radikale gruppen profetens ummah, Ubaydullah Hussain, i en demonstrasjon i Oslo.
OPPGJØR: Jonas Gahr Støre mener vi ikke må være så redde for å stigmatisere når vi tar et oppgjør med radikal islam. Her er talsperson for den radikale gruppen profetens ummah, Ubaydullah Hussain, i en demonstrasjon i Oslo. Foto: NTB scanpix
I Dagens Næringsliv sier Jonas Gahr Støre at det er på tide med et skikkelig oppgjør med ekstremismen, som springer ut fra islam.

- Terroren i Paris har et religiøst utspring, den retningen av islamsk teologi som trekker mot vold og islamisme har for noen et forlokkende potensial, sier han til DN.

Artikkelen fortsetter under bildet.

støre
OPPGJØR: Jonas Gahr Støre vil ta et oppgjør med ekstremismen. Foto: NTB scanpix

- Må tørre
Støre mener man må ta et oppgjør med denne type ideologier, uten å være redde for å stigmatisere.

- Venstresiden må ikke falle for fristelsen til å si at et slikt oppgjør stigmatiserer eller blir vanskelig for noen, sier han til avisen.

Støre mener offerrollen mange muslimske ledere har påtatt seg også er et problem.

- I Norge har mange muslimske ledere blitt flinke til å snakke åpent om eget ansvar. Men vi ser ofte at det i Midtøsten er slit at man tar på seg offerrollen og peker på alt annet. Israel, USA og andre faktorer eksternt.

- Det er et tegn på ansvarsfraskrivelse og løser ikke problemene.

Flere kanaler