I SJOKK: Kate-Marita Pettersen og datteren Mathilde Toresen fra Bodø er fortsatt i sjokk etter terrorangrepet i Stockholm i går.
I SJOKK: Kate-Marita Pettersen og datteren Mathilde Toresen fra Bodø er fortsatt i sjokk etter terrorangrepet i Stockholm i går. Foto: Håkon Løtveit, P4
0:00 | 1:33
Kate-Marita Pettersen og datteren Mathilde Toresen var i Stockholm for første gang for å feire datterens 18-årsdag da det smalt. De befant seg inne på kjøpesenteret Åhléns City da lastebilen med den 39-år gamle terroristen braste inn i veggen og tok fyr. 

– Vi skulle egentlig gå ut der lastebilen kom inn litt før, men stoppet heldigvis for å se på et kart inne på et parfymeri. I ettertid har vi tenkt at det kan ha reddet oss, forteller Pettersen.

Folk sprang mot oss

– Vi var på tur ut der lastebilen hadde kommet inn i veggen da plutselig minst 50 mennesker kom springende mot oss og ropte spring spring!, så vi sprang selvfølgelig bare med,  sier Pettersen som er glad hun var i nærheten av datteren og kunne ta tak i hånda hennes. 

Datteren Mathilde Toresen sier hun ble kjemperedd, men først ikke skjønte hva som skjedde. 

– Det var veldig skremmende når alle kom springende mot oss og ropte spring spring. Det var folk overalt og helt kaos. Jeg ble redd, sier hun. 

Hadde tenkt seg til London, men tenkte Stockholm var tryggere

– Det banale i det hele er at vi egentlig hadde tenkt oss til London, men på grunn av det nylige terrorangrepet der, så bestemte vi oss heller for å dra til Stockholm og tenkte at sjansen var mindre for terrorangrep der. Men det var det jo ikke. Så det er jo helt forferdelig, sier Pettersen. 

– Man blir jo redd for å reise til andre steder der det ferdes mye folk, sier Toresen. 

Vi gikk jo forbi i etterkant og så at lastebilen var ti meter unna der vi hadde tenkt å gå ut, så det er klart det er skremmende, sier Pettersen. 

Hun forteller at de forstatt er i sjokk og jobber med å bearbeide det de har vært igjennom. Planen er å klare å være i Stockholm hele helgen og i dag skal de gå i kirken for å tenne lys og vende tilbake til åstedet for å gå gjennom skrekkopplevelsen. Flere kanaler