REDD: Tone Damli kjenner ofte på frykten for at det skal skje noe med datteren.
REDD: Tone Damli kjenner ofte på frykten for at det skal skje noe med datteren. Foto: NTB scanpix
Hver søndag i advent stiller flere norske kjendiser opp for veldedige organisasjoner i TV3- programmet Hjem til jul. I kveld er det premiere på programmet, og en av dem som stiller opp for Flyktninghjelpen er småbarnsmoren Tone Damli.

Hun forteller til VG at hun er med i programmet blant annet fordi hun selv har blitt mor, og føler seg berørt av flyktningenes situasjon på en annen måte enn tidligere. 
Saken fortsetter under bildet.
plate
GULLPLATE: Damli donerer gullplaten hun fikk for sitt første album Foto: NTB scanpix

Forestiller seg ofte det verste
Når hun ser tv-bilder tenker hun at det kunne vært dem, og derfor datteren Billies trygghet ekstra viktig.

- Ting kan jo skje, og jeg skulle ønske det var litt mindre av det, for innimellom har jeg ikke lyst til å sende henne i barnehagen engang, sier Tone Damli til avisen. Hun forteller at hun blir redd fordi man hører om tilfeller hele tiden.

- De kan bli påkjørt, få en bokhylle over seg. Og det er derfor jeg får så sterke følelser når jeg ser barn i flyktningleire- familier med barn på samme alder som mitt, følelsen av at det kunne vært oss, sier hun.

Damli sier hun føler at vi bor i verdens tryggeste land, men legger til at akkurat nå føles ikke det så trygt heller.

Kjendiser til middag
I tillegg til henne kommer Nils Ole Oftebro, Mani Hussaini, Anita Skorgan. Vertskapet er  Ingeborg Heldal og Simen Staalnacke.

- Jeg og Simen har invitert med oss de andre til middagsselskap, og vi skal prøve å rekruttere så mange faddere som mulig til Flyktninghjelpen, sier Ingeborg Heldal til P4s Helgefrokost.

Målet, med disse førjulsmiddagene fire søndager fremover, er å samle inn penger til Flyktninghjelpen, Amnesty, Plan og SOS Barnebyer, samt å skape mer oppmerksomhet rundt disse organisasjonene.

- I tillegg til tradisjonell rekruttering, så har alle tatt med seg en ting som vi skal gi til en som blir fadder. Blant annet så har Tone Damli tatt med seg sin aller første gullplate som noen kan få, forteller Heldal.
Flere kanaler