Donald Trump, republikanernes presidentkandidat, blir stadig mer populær. Her ved en tale i Ladd-Peebles stadium in Mobile, Alabama.
Donald Trump, republikanernes presidentkandidat, blir stadig mer populær. Her ved en tale i Ladd-Peebles stadium in Mobile, Alabama. Foto: Reuters
0:00 | 4:33
Populariteten til den republikanske presidentkandidaten Donald Trump i USA blir stadig større.

I en ny meningsmåling Reuters har gjort, har Trump støtte fra 32 prosent av republikanerne. Det er en oppgang på åtte prosent bare siden forrige uke.

I går hadde Trump folkemøte i Sørstatene. Nærmere bestemt på Ladd-Peebles stadium in Mobile, Alabama. Omlag 30.000 mennesker hadde møtt opp.

– Han ble mottatt som en rockestjerne. Han ankom scenen tre kavarter for sent, akkurat som en rockestjerne ofte gjør, sier P4s USA-korrespondent Daniel Rosenquist.

– Det var ville tilstander. Dette var det største politiske arrangementet så langt i denne valgkampen. Det er klart det sender signaler til hans motstandere. Ikke engang Hillary Clinton på domokratenes side klarer å samle så mange personer, sier Rosenquist.

I Norge har vi valg om under en måned. Nå har politikerne virkelig satt inn støtet.

– I USA er det enda ett år til republikanerne skal velge sin presidentkandidat. Og det er jo da den virkelige valgkampen begynner. Hans tale i går ville vært det samme som om Jonas Gahr Støre hadde fylt opp hele Ullevål stadion, forteller Rosenquist.

– Men har han noe sjans til å bli president?

– Det er faktisk en reell mulighet for det. Og motstanderne hans begynner også å innse dette. Så det blir en spennende valgkamp framover, sier Rosenquist.Flere kanaler