Er du en av de som har pakket bort barberhøvelen de siste månedene, det er jo ingen som ser leggene uansett når man har på seg bukser? Har du dratt lua godt ned over hodet i steden for å vaske håret og har du fått et slags skjellaktig, hvitt, hardt lag av død hud over store deler av kroppen? Det er ikke din skyld, det er februar sin skyld. Vi lever i et land der det er mørkt og kaldt store deler av året og det får konsekvenser, de viser seg aller tydeligst i februar.

Fifty shades of neei
Det er kanskje ikke like morsomt å hoppe i halmen i midten av februar som i midten av juni. Man har ikke begynt å trene til bikinisesongen, man har ikke smørt seg inn med aftersun og huden dufter ikke av sol og saltvann. Likevel er det nettopp i februar det slippes en film som oppfordrer alle til å dra hjem og utforske alt det som utforskes kan på et soverom. Problemet er bare at idet du ble spent opp med håndjern til sengehodet tenkte du mer på at du ikke hadde barbert deg under armene. Og da kjæresten din tok et bind foran øynene dine var du egentlig litt letta for at du slapp og bli blendet av en vinterblek kropp og en hviskende stemme som uttalte "I don't make love. I fuck. Hard.". Av en eller annen grunn ble det ikke helt som i filmen.

Så hvordan kan du gjøre februar til en dampende måned der du føler deg som en million dollars? Her er tipsene fra samlivsterapeaut Dora Thorhallsdottir og skjønnhetsguru Jan Thomas.


Jan Thomas
Dora Thorallsdottir

- Gjør noe for deg selv
Jan Thomas er opptatt av at februar er en måned der du bør gjøre noe for deg selv, det kan være trening eller å unne seg noe ekstra, enten det er et nytt antrekk eller en massasje. Hans tre beste tips for en freshere februar er:

1. Etter en vinter med mye fyring og kaldt vær er hud og hår veldig tørt. Skaff deg en scrubkrem som fjerner døde hudceller. Det blir en ny vår for huden. For de aller fleste holder det å gjøre dette en gang i uken.

2. Selvbruningskrem kan være vanskelig, men Jan Thomas mener det nå er produkter på markedet som gjør at alle kan få til dette på en god måte. Ved å bruke graduel tan-produkter kan selv den mest klønete få en jevn og fin brunfarge. Det er nemlig en fuktighetskrem som inneholder selvbruning og du kan smøre den på etter du har brukt scrub i dusjen. Det finnes mange ulike merker og noen av de har veldig lite lukt, som gjør at de også egner seg godt for folk som trener og svetter mye.

3. I februar er det ekstra viktig å ta vare på de du er glad i. Inviter kjæresten på date, ta en lunsj ute med venninner. Finn på noe hyggelig en helt vanlig kveld. Da tror jeg du får en mye bedre februar, avslutter Jan Thomas.

- En stor andel samlivsbrudd kommer etter Valentine
Dora Thorhallsdottir tror februar er en av de aller tyngste månedene for mange. - Det skyldes årstiden, det har vært vinter og mørkt lenge, men man ser fremdeles ikke lyset i tunnelen, forklarer hun. Du merker ikke at våren er i anmarsj og det er tungt for mange. Hvis du føler deg sliten og deprimert kan terapi være en løsning, sier Thorhallsdottir. - Hvis du har en grå tone i deg så blir du mer påvirket av været og andre ytre faktorer. Rydd opp i gamle ting for å takle februar bedre, tipser Dora.

Med Valentine den 14. februar skulle man kanskje tro at februar er en måned der kjærligheten står sterkt, men det viser seg å ikke stemme helt. - En stor andel samlivsbrudd skjer nettopp etter Valentine, forteller Dora Thorhallsdottir. Grunnen er at det bygges store forventinger til partneren og hvis de ikke blir innfridd er det mange som gir opp hele forholdet. Dora påpeker imidlertid at dette nok gjelder USA i større grad enn Norge.

Så hvordan redder man samlivet i februar? Her er Doras tre beste tips:

1. Hvis du tenker noe positivt om partneren din, få det ut av munnen. Ikke ta partneren din for gitt. Hvis du synes kjæresten ser flott ut, si det høyt. Det viktige er at det kommer fra hjertet, du må mene det du sier.

2. Fysisk kontakt er veldig viktig. Vær bevist på å klemme hverandre og kanskje holde hender når man går ute sammen. Stryk partneren over ryggen eller bare gi et klapp på skulderen. Fysisk kontakt er veldig viktig for at man skal vite at man blir sett.

3. Snakk sammen! Hvordan har du det? Vær interessert og lytt etter svaret. Du må bry deg og være bevisst på å bruke tid på partneren. Å snakke sammen er noe av det som skaper nærhet mellom mennesker. Vis hvem du er og hva du føler. Vis sårbarheten din.

Tre timer mer dagslys
Hvis du fremdeles stiller deg skeptisk til at du skal komme deg gjennom februar kan du trøste deg med dette, bare siden 1. januar har dagen blitt nesten tre timer lenger.

Flere saker

Fellingstillatelse på ulv Det er gitt skadefellingstillatelse på én ulv i sju kommuner i Agder. Lørdag 01.08 2020
– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Flere kanaler