Foto: Universal Pictures / 20th Century Fox / Warner Bro
Julefreden har kanskje begynt å senke seg over landet og hva passer vel da bedre enn å sette seg i sofaen med julegodt og gløgg og kose seg med en romantisk julefilm. For at grublingen rundt hvilken film man skal se ikke skal ta opp hele kvelden har vi plukket ut de fem romantiske julefilmene vi mener er best. 

5 - New Year's Eve
Det er fremdeles en stund igjen til Nyttårsaften, men man kan allerede nå varme opp med denne stjernespekkede filmen. På rollelisten står blant annet Robert De Niro, Halle Berry, Ashton Kutcher og Hilary Swank. 

Filmen følger livene til ulike personer bosatt i New York på nyttårsaften, blant annet to personer som sitter fast i en heis, et par som skal føde og en mann som nyter hans siste nyttårsfeiring før han skal dø.

Hvis du er glad i konfetti, kjærlighet og ikke har noe imot en klisjé eller to er denne filmen et ypperlig valg for deg.


4 - Bridget Jones's Diary
Hvem kan glemme Colin Firth i reinsdyrgenser og det perfekte håret til Hugh Grant i denne klassikeren fra 2001. Vi følger Bridget Jones i et år, men ettersom filmen både begynner og slutter med jul så må dette kunne regnes som en julefilm. 

Singel, misfornøyd med eget utseende og en med en karriere som står på stedet hvil - det er slik vi møter Bridget Jones. Hun bestemmer seg for å gjøre noe med livet sitt og vi får følge henne på veien, noe som selvsagt ikke er helt smertefritt.

Kleine sexscener, en relativt ung Hugh Grant og et friskt manus gjør dette til en film som absolutt er verdt 97 minutter av ditt liv. 

3 - The Family Stone
Du skal for første gang feire jul med svigerfamilien. Dette er i seg selv ille nok for de fleste, men hva om familien du kommer til på forhånd har bestemt seg for at de ikke liker deg. Alt du sier blir tatt i verste mening og du møter ingen forståelse, selv ikke fra din egen forlovede. 

Dette er settingen for denne romantiske julekomedien med skuespillere som Diane Keaton, Luke Wilson, Rachel McAdams og Sarah Jessica Parker.

Litt uhygge gjør ofte at det hyggelige blir enda bedre. Kos deg med denne filmen sammen med mor og søster, svigers eller venner, så kan dere alle glede dere over at det vil være mye hyggeligere å feire jul sammen med dere.


2 - The Holiday
En ensom karrierekvinne i L.A., og en engelsk kvinne som har vært ulykkelig forelsket i årevis bestemmer seg for å byttelåne hus i juleferien. Er det det dummeste eller smarteste de noen gang har gjort? 

Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law og Jack Black spiller i denne juleklassikeren som har blitt et fast desemberinnslag for mange.

Hvis du ikke kan motstå Jude Law i bar overkropp, har en svakhet for den engelske landsbygda eller elsker soundtrack fra Hans Zimmer passer denne filmen perfekt som oppladning til julekvelden for deg.

1 - Love Actually
Ordet actually blir sagt 22 ganger av ulike rollefigurer i denne romantiske julefilmen som har toppet de fleste julefilmlister siden den kom i 2003. 

Vi følger mange ulike figurer og deres kjærlighetshistorier som veves inn i hverandre. En stjernespekket rolleliste og et lydspor som nådde topp 40 på den amerikanske Billboard-lista i 2004 gjør denne filmen til en «må se» i løpet av juleferien. Du kan ikke ikke like denne filmen.


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler